Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα ΜΙΝΙ για… επαγγελματίες

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα ΜΙΝΙ για… επαγγελματίες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα ΜΙΝΙ για… επαγγελματίες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με δύο θέσεις, πέντε πόρτες και χώρο φόρτωσης με όγκο 860 λίτρα, το Clubvan θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη μικρό βαν. Με το σήμα της MINI όμως στη μάσκα, θα ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη πρόταση στην κατηγορία, όταν θα λανσαριστεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Το επαγγελματικό μοντέλο βασίζεται στο Clubman, με το οποίο έχει τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις. Οι ομοιότητες συνεχίζονται και στα μηχανικά μέρη, καθώς δανείζεται τρεις από τους κινητήρες του.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το πρώτο επαγγελματικό όχημα της σύγχρονης ιστορίας της ΜΙΝΙ, όμως πίσω στο 1960 είχε παρουσιαστεί το Morris Mini Van. Ήταν ένα μικρό βαν με μεταξόνιο μακρύτερο κατά 10 cm από το αυθεντικό μοντέλο. Το Clubvan έχει μήκος 3,96 m, πλάτος 1,68 m, ύψος 1,42 m και μεταξόνιο 2,55 m. Εξωτερικά λοιπόν ξεχωρίζει από το επιβατικό Clubman μόνο χάρη στην απουσία πίσω παραθύρων, όπως επιτάσσει ο νόμος για τα επαγγελματικά μοντέλα.

Ο χώρος φόρτωσης χωρίζεται από την καμπίνα των επιβατών μέσω πλέγματος, το οποίο επιτρέπει την τοποθέτηση αντικειμένων μέχρι την οροφή. Με μήκος 1,15 m και μικρότερο πλάτος 1,02 m, προσφέρει όγκο 860 lt, τη στιγμή που το μέγιστο φορτίο ανέρχεται σε 500 kg. Το πάτωμα και τα πλαϊνά είναι επενδεδυμένα με μοκέτας υψηλής ποιότητας, ενώ πρίζες 12 V χρησιμεύουν για τη φόρτιση ηλεκτρικού εξοπλισμού. Η πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης γίνεται είτε από τη δεξιά πλευρά του Clubvan (με τη διπλή πόρτα) είτε από το πίσω μέρος.[nggallery id=182]

Τρεις είναι οι εκδόσεις κινητήρων του Clubvan, στα πρότυπα των επιβατικών μοντέλων της εταιρείας. Βασικό μοντέλο το MINI One Clubvan, με τον 1.6 των 98 PS. Ακολουθεί το MINI Cooper Clubvan με τα 122 PS, ενώ το MINI Cooper D Clubvan εξοπλίζεται με τον  1.6 diesel απόδοσης  112 PS. Και οι τρεις κινητήρες θα συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ για τον diesel θα υπάρχει και η επιλογή αυτόματου κιβωτίου ίδιου αριθμού σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Και βέβαια όσοι επαγγελματίες επιλέξουν το μίνι βαν της MINI, θα ανταμειφθούν με τις μεγάλες δόσεις οδηγικής απόλαυσης που προσφέρουν τα μοντέλα της θυγατρικής του Ομίλου BMW, αλλά και πλουσιότατο εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης. Τεχνολογικές λύσεις όπως το σύστημα start/stop και η επανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα περιορίζουν την κατανάλωση, στα επίπεδα των 3,9 lt./100 km για το MINI Cooper D Clubvan.