Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έκδοση 99 g/km για το Peugeot 2008

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκδοση 99 g/km για το Peugeot 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έκδοση 99 g/km για το Peugeot 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σας το παρουσιάσαμε το Σάββατο 5 Ιανουαρίου και δύο ημέρες μετά ήρθαν οι επίσημες ανακοινώσεις από την Peugeot. Ο λόγος για το 2008, το αστικό SUV που αποτελεί το «διαβατήριο» των Γάλλων για τη δημοφιλή κατηγορία. Με μήκος 4,16 m, είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το Nissan Juke και κατά 12 cm κοντύτερο από το Opel Mokka. Το 2008 θα αρχίσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη την ερχόμενη άνοιξη, ώστε να… προλάβει το αντίπαλο Captur της Renault.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot δεν έκανε γνωστά τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μικρού SUV, όμως γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε ως προσθιοκίνητο. Θα διατίθεται με τέσσερις κινητήρες, δύο βενζίνης και δύο diesel. Βασικός είναι ο 3κύλινδρος 1.2 turbo, ο οποίος αποδίδει 110 PS. Τη γκάμα θα συμπληρώνουν ο γνωστός 1.6 THP με 156 PS και οι δύο diesel 1.6 e-HDi, απόδοσης 92 και 115 PS. Ο πρώτος από τους πετρελαιοκινητήρες θα εκπέμπει 99 g/km, για την έκδοση με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Όπως φαίνεται και από τις επίσημες φωτογραφίες, οι ομοιότητες του αυτοκινήτου παραγωγής με το πρωτότυπο 2008 Concept είναι μεγάλες. Έχουν διατηρηθεί η μάσκα, το καπό, τα φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω (με ελάχιστες αλλαγές), ενώ αλλάζουν οι προφυλακτήρες και οι ράγες οροφής. Οι χειρολαβές των πίσω θυρών βρίσκονται στη συμβατική θέση και όχι κρυμμένες στην τρίτη κολώνα. Οι τροχοί που έχουν τοποθετηθεί έχουν διάμετρο 17 ιντσών.

Το 2008 θα κάνει πρεμιέρα για το κοινό τον Μάρτιο στη Γενεύη. Θα κατασκευάζεται στη Μιλούζ για την αγορά της Ευρώπης, αλλά στην Κίνα και τη Βραζιλία. «Με το 2008 η Peugeot θα εξασφαλίσει τη θέση της στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα κερδίσει νέους πελάτες στην Ασία και τη Λατινική Αμερική», δήλωσε ο Μαξίμ Πικά, γενικός διευθυντής της εταιρείας.[nggallery id=1410]

Advertisement
Advertisement