Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 208 2024

Νέο Peugeot E-208: Το ηλεκτρικό best-seller ακόμα καλύτερο

Ελλάδα 22:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Peugeot E-208: Το ηλεκτρικό best-seller ακόμα καλύτερο

PEUGEOT 208 2024

Νέο Peugeot E-208: Το ηλεκτρικό best-seller ακόμα καλύτερο

PEUGEOT 208 2024

Κυριαρχεί σε όλη την Ευρώπη στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών. Και πλέον στη νέα του γενιά γίνεται ακόμα πιο ολοκληρωμένο και έτοιμο να συνεχίσει το ασύγκριτο success story του.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πίσω της μία μεγάλη ιστορία από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Ευρώπης στις μικρές κατηγορίες, η Peugeot συνεχίζει να αποτελεί τον κατασκευαστή που παράγει «ειδήσεις» και δημιουργεί μοναδικά αυτοκίνητα που προκαλούν τις αισθήσεις και φέρνουν τις τεχνολογικές καινοτομίες στο ευρύ κοινό.

Η νέα γενιά του άκρως επιτυχημένου 208 ακολουθεί και αυτή την μεγάλη παράδοση της μάρκας, εξελίσσοντας ένα ήδη επιτυχημένο αυτοκίνητο και δίνοντας μία νέα πνοή στην κατηγορία Β, φέρνοντας το γαλλικό στιλ και την κορυφαία τεχνολογική επάρκεια της Peugeot στα νέα δεδομένα της αγοράς.

Αυτά τα νέα δεδομένα σχετίζονται αναμφίβολα με την παρουσία της ηλεκτροκίνησης και των μεγάλων αλλαγών που παρατηρούνται σε όλα τα επίπεδα της αυτοκίνησης σε όλο τον κόσμο. Αλλαγές για τις οποίες η Peugeot είχε προβλέψει από αρκετά νωρίς να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό αυτής της τεχνολογικής τόλμης της εταιρίας είναι ότι υποστήριξε έγκαιρα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας την ηλεκτρική έκδοση του 208 από την προηγούμενη κιόλας γενιά του.

Μία κίνηση που αποδείχτηκε άκρως εμπνευσμένη και αποδοτική, καθώς το ηλεκτρικό E-208 υπήρξε το αδιαμφισβήτητο best seller της κατηγορίας των μικρών ηλεκτρικών για την Ευρώπη, όντας το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη στην κατηγορία B για το 2022. Και συμβάλλοντας αποφασιστικά ώστε το 208 να αναδειχθεί ως το αδιαμφισβήτητο best seller στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς για το 2021 και το 2022.

Η πρώτη αυτή εκδοχή του ηλεκτρικού Peugeot E-208 έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό, όντας μία πρόταση με ακαταμάχητη σχεδιαστική και κατασκευαστική γοητεία. Και μαζί ένα ηλεκτρικό σύστημα που αποδείχτηκε απόλυτα λειτουργικό και αποδοτικό για τα δεδομένα του Β-Segment, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης και πολύ υψηλή αυτονομία, ιδίως κατά την κίνηση μέσα στην πόλη.

Advertisement

Στη νέα και ανανεωμένη γενιά του 208, το οποίο πλέον έχει γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακό και ξεχωριστό, η Peugeot δεν έχασε την ευκαιρία να αναβαθμίσει την ηλεκτρική της πρόταση. Και έτσι το νέο Ε-208 εφοδιάζεται με ένα πιο σύγχρονο ηλεκτρικό υπόβαθρο με μεγαλύτερη απόδοση και βελτιωμένη αυτονομία.

Το νέο E-208 προσφέρεται πλέον με ένα νέο ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 115 KW/156 ίππων, ο οποίος σε συνδυασμό με τη μπαταρία των 51 kWh, ανεβάζει πλέον την αυτονομία πάνω από τα 400 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP.

Advertisement

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχεί στο νέο Peugeot E-208 είναι το ότι εφοδιάζεται πλέον με στάνταρ on-board φορτιστή των 11 kW, κάτι που σημαίνει πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς φόρτισης σε μικρότερους χρόνους, είτε αυτό γίνεται σε δημόσιο φορτιστή είτε στο σπίτι.

Χάρη στο εξελιγμένο νέο σύστημα φόρτισης, οι χρόνοι για το γέμισμα της μπαταρίας είναι αισθητά μικρότεροι, καθώς χρειάζεται λιγότερο από 25 λεπτά για το τυπικό 20-80% της μπαταρίας σε ταχυφορτιστή 100 kW h 4 ώρες 30 λεπτά από ένα Wallbox (7,4 kW), και 10 ώρες και 30 λεπτά από μια ενισχυμένη παροχή (3,2 kW).

Το Ε-208 προσφέρει τρία προκαθορισμένα προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Sport), τα οποία επηρεάζουν τις ρυθμίσεις, το τιμόνι, την απόδοση και τη λειτουργία του κλιματισμού. Αυτό δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να προσαρμόσει την αυτονομία του αυτοκινήτου και τα χαρακτηριστικά της οδήγησής του.

Advertisement

Το κιβώτιο έχει λειτουργία Brake Regeneration, η οποία ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση ή όταν δεν χρησιμοποιείτε το γκάζι. Αυτό βοηθά στην καλύτερη διαχείριση της ενέργειας και της αυτονομίας του οχήματος.

Από εκεί και πέρα, το ηλεκτρικό E-208 εκτός από κάποια ειδικά διαγράμματα στο πολύ μοντέρνο i-Cockpit που σχετίζονται με την διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας, παραμένει το κορυφαίο super mini των ημερών μας, διαθέτοντας μία premium αύρα ποιότητας και άνεσης με πλούσιους χώρους και οδηγικά χαρακτηριστικά που μόνο η Peugeot έχει το «μαγικό φίλτρο» να εφοδιάζει τα αυτοκίνητά της.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν το βήμα στην ηλεκτροκίνηση και μέχρι τώρα δίσταζαν ή έκαναν δεύτερες σκέψεις.

Όμορφο και ξεχωριστό, με τον «αέρα» του best-seller και με ένα ηλεκτρικό σύστημα που έχει ανανεωθεί σε όλα τα σημεία, το E-208 κάνει αυτό που έκανε πάντα η Peugeot. Να δείχνει σε όλους πως πρέπει να κατασκευάζεται ένα σύγχρονο μικρό, και στην περίπτωσή μας ηλεκτρικό, αυτοκίνητο.