Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 208 2024

Νέο Peugeot 208: Τεχνολογία και ασφάλεια στο μέγιστο βαθμό

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Peugeot 208: Τεχνολογία και ασφάλεια στο μέγιστο βαθμό

PEUGEOT 208 2024

Νέο Peugeot 208: Τεχνολογία και ασφάλεια στο μέγιστο βαθμό

PEUGEOT 208 2024

Το εξελιγμένο i-Cockpit του νέου Peugeot 208 είναι ακόμη πιο προηγμένο, με δυνατότητες δικτύωσης και κυρίως πιο εργονομικό, ενώ εξακολουθεί να παραμένει ο κεντρικός πυρήνας της οδηγικής προσήλωσης για τον οδηγό της νέας εποχής.

Advertisement
Advertisement

Στο νέο Peugeot 208 ο πίνακας οργάνων βρίσκεται ιδανικά τοποθετημένος στο ύψος των ματιών του οδηγού και διαθέτει μεγάλη ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών στις εκδόσεις ALLURE και GT. Η έκδοση GT διαθέτει οθόνη 3D στο βασικό εξοπλισμό της.

Ο τυχερός οδηγός του νέου Peugeot 208 μπορεί να προσαρμόσει το χρώμα της οθόνης, καθώς και τη διάταξη και την παρουσίαση των πληροφοριών, σύμφωνα πάντα με τις προτιμήσεις του. Στην έκδοση ACTIVE, το νέο 208 διατηρεί τον ενημερωμένο αναλογικό πίνακα οργάνων με την έγχρωμη οθόνη των 3,5″.

Η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής των 10 ιντσών είναι στάνταρ από το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού, με το ιδανικό αυτό interface να διευκολύνει τον έλεγχο των τελευταίας γενιάς συστημάτων infotainment, PEUGEOT i-Connect και PEUGEOT i-Connect Advanced.

Advertisement
Advertisement

Στα νέα 208 ALLURE και GT, η κεντρική οθόνη διαθέτει τεχνολογία HD. Σε όλες τις εκδόσεις, τα «πλήκτρα πιάνου» βρίσκονται και πάλι κάτω από την κεντρική οθόνη εξασφαλίζοντας τη γρήγορη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του συστήματος.

Το νέο 208 διατίθεται πλέον με το σύστημα PEUGEOT i-Connect στο βασικό του εξοπλισμό, προαιρετικά στην έκδοση Allure διατίθεται με το σύστημα PEUGEOT i-Connect Advanced και στάνταρ στην GT.

Και τα δύο ελέγχονται από την κεντρική οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας των 10 ιντσών, η οποία είναι εύκολα προσαρμόσιμη, με λειτουργία multi-window με widget ή συντομεύσεις, πολύ εύκολη στη χρήση και με απόκριση όπως σε ένα smartphone.

Advertisement

Είναι εύκολο να κάνετε σάρωση στα διάφορα μενού από αριστερά προς τα δεξιά, από πάνω προς τα κάτω για refresh, ή ακόμα και με ένα πάτημα με 3 δάχτυλα για να εμφανίσετε την αρχική σελίδα των εφαρμογών.

Το σύστημα PEUGEOT i-Connect προσφέρει δυνατότητες πλήρους δικτύωσης χάρη στη λειτουργία της ασύρματης αντιστοίχισης (Apple CarPlay/Android Auto), ενώ η εμπειρία είναι ακόμα πιο ολοκληρωμένη χάρη στο PEUGEOT i-Connect Advanced που διαθέτει δικτυωμένη πλοήγηση TomTom υψηλής απόδοσης. Για ευκολότερη ανάγνωση, ο χάρτης εμφανίζεται σε ολόκληρη την οθόνη των 10 ιντσών.

Advertisement

Οι ενημερώσεις συστήματος πραγματοποιούνται χάρη στη λειτουργία “over the air”. Στο PEUGEOT i-Connect Advanced, οι φωνητικές εντολές ενεργοποιούνται με την αναγνώριση φυσικής ομιλίας, και η φράση “OK PEUGEOT” παρέχει πρόσβαση σε όλες τις εντολές που σχετίζονται με τις λειτουργίες του infotainment.

Το νέο Peugeot 208 διακρίνεται και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που παρέχει σε οδηγό και επιβάτες. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει μια ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. Εκτός από τις νέες HD κάμερες υποβοήθησης στάθμευσης, το νέο 208 προσφέρει και πλήθος συστημάτων που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και κυρίως ευκολότερη.

Εν αρχή είναι το προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία Stop and Go και ρυθμιζόμενη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης που αναγνωρίζει την παρουσία πεζών και ποδηλατών, μέρα και νύχτα και λειτουργεί σε ταχύτητες από 7 έως και 140 km/h.

Advertisement

Η διευρυμένη λειτουργία αναγνώρισης οδικής σήμανσης και εμφάνιση στον ψηφιακό πίνακα οργάνων με σήματα stop, μονόδρομου, απαγόρευση προσπεράσματος, τέλος απαγόρευσης προσπεράσματος, επιπλέον των ήδη γνωστών πινακίδων ορίου ταχύτητας, αποδεικνύονται χρήσιμα εργαλεία για την ασφάλεια του οδηγού.

Επίσης βροντερό παρών δίνει το ενεργό σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα με επαναφορά του αυτοκινήτου στην επιλεγμένη λωρίδα. Το σύστημα προειδοποίησης απόσπασης προσοχής του οδηγού, που ανιχνεύει τη μείωση της προσοχής του οδηγού κατά την πολύωρη οδήγηση και σε ταχύτητες άνω των 65 km/h, αναλύει τις μικροκινήσεις του τιμονιού.

Τέλος, υπάρχει στο νέο Peugeot 208 και το σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων, προκειμένου ο οδηγός να ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα για οχήματα τα οποία κινούνται δίπλα του και δεν τα διακρίνει στο οπτικό του πεδίο.