Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ξεκινούν οι παραγγελίες για το νέο Opel Astra

Ελλάδα 16:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκινούν οι παραγγελίες για το νέο Opel Astra

ΑΓΟΡΑ

Ξεκινούν οι παραγγελίες για το νέο Opel Astra

ΑΓΟΡΑ

Το νέο Opel Astra γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (12 – 22 Σεπτεμβρίου). Το νέο Astra είναι το πιο αποδοτικό με έως 21% χαμηλότερες εκπομπές CO2 συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Πέντε από τους επτά διαθέσιμους συνδυασμούς κινητήρων έχουν εκπομπές CO2 κάτω των 100g/km (σύμφωνα με το πρότυπο NEDC1).

Advertisement
Advertisement

 

Με μία εντελώς νέα γενιά κινητήρων και κιβωτίων, το Opel Astra θέτει πρότυπα στον τομέα εκπομπών ρύπων, που το προάγουν στην κορυφή της κατηγορίας του. Το πεντάθυρο hatchback (από 19.990 ευρώ στη Γερμανία) και το Sports Tourer (από 20.990 ευρώ) διατίθενται για παραγγελία, σε εκδόσεις Edition, GS Line, Elegance, Ultimate και στο ειδικό, επετειακό μοντέλο «120 Years».

Advertisement
Advertisement

Οι υπερσύγχρονοι, τρικύλινδροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου προσφέρουν ζωηρές επιδόσεις και εγγυώνται κορυφαία οδηγική άνεση με ελάχιστους θορύβους. Ένας αντικραδασμικός άξονας στο μπλοκ των τρικύλινδρων κινητήρων εξουδετερώνει τους κραδασμούς. Οι βασικές κινητήριες μονάδες συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση και ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων με ομαλές αλλαγές συμβάλλουν επίσης στη χαμηλότερη κατανάλωση και στο υψηλότερο επίπεδο άνεσης.

Οι συμπαγείς, τρικύλινδροι, turbo βενζινοκινητήρες διατίθενται με κυβισμό 1.200 & 1.400 κ.εκ. Αποδίδοντας ισχύ από 110 ως 145 ίππων και μέγιστη ροπή από 195 έως 236 Nm, επιτυγχάνουν ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και απόδοσης (NEDC1 κατανάλωση καυσίμου: στην πόλη 6,4-5,2 l/100 km, εκτός πόλης 4,2-3,8 l/100 km, μικτός κύκλος: 5,0-4,3 l/100 km, 116-99 g/km CO2, WLTP[2] μικτός κύκλος: 6,2-5,2, 142-119 g/km CO2, προκαταρτικές τιμές). Το νέο Astra 1.2 Direct Injection Turbo συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ το Astra 1.4 Direct Injection Turbo εφοδιάζεται με αυτόματο CVT (με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση).

Opel Astra

Οι δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα συνέβαλαν επίσης σημαντικά στις μειώσεις κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2. Με τιμή 0.255 Cd, το Sports Tourer ανήκει στην κατηγορία των station wagon με το χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας στον κόσμο, ενώ το πεντάθυρο ηγείται της κατηγορίας hatchback με 0.26 Cd. Ως αποτέλεσμα, το νέο Astra είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά συμπαγή αυτοκίνητα της αγοράς. Το σπορ πλαίσιο του Astra έχει εξελιχθεί περαιτέρω. Νέα αμορτισέρ αυξάνουν την άνεση ενώ το προαιρετικό «δυναμικό πλαίσιο» διαθέτει sport ανάρτηση, πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης και ένα σύνδεσμο Watt στον πίσω άξονα.

Advertisement

Με τη συμβολή προηγμένων τεχνολογιών μείωσης εκπομπών ρύπων, όπως το Φίλτρο Σωματιδίων Βενζίνης (GPF) και το σύστημα Επιλεκτικής Καταλυτικής Αναγωγής diesel (Selective Catalytic Reduction – SCR), όλοι οι νέοι κινητήρες του Astra ήδη συμμορφώνονται με τις μελλοντικές απαιτήσεις του προτύπου Euro 6d. Οι αλουμινένιοι κινητήρες diesel και βενζίνης εφοδιάζονται από τη βασική έκδοση, με τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου stop/start.

Advertisement

Το Astra διατίθεται με πολλές ακόμα κορυφαίες τεχνολογίες, από τη νέα εμπρός και πίσω κάμερα, μέχρι το ψηφιακό ταχύμετρο και την επόμενη γενιά συστημάτων infotainment. Περιλαμβάνει επίσης σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης e-Call. Ασύρματος φορτιστής στην κεντρική κονσόλα για smartphones διατίθεται προαιρετικά.

Ένα στοιχείο με μεγάλη ζήτηση στο Asta Sports Tourer το οποίο εξακολουθεί να προσφέρεται είναι η πίσω πόρτα που λειτουργεί με έλεγχο αισθητήρα: αυτή ανοίγει και κλείνει αυτόματα μόλις ο οδηγός περάσει το πόδι του κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα  έχοντας το κλειδί στην τσέπη του.

Τελευταίο αλλά σημαντικό, το νέο Astra λανσάρει ένα ακόμα χαρακτηριστικό άνεσης που κάνει την οδήγηση το χειμώνα πιο ευχάριστη και ασφαλέστερη: το θερμαινόμενο παρμπρίζ. Λεπτές, σχεδόν αόρατες αντιστάσεις στο παρμπρίζ εξασφαλίζουν άμεσα καθαρή ορατότητα για τους οδηγούς του Astra σε παγερές θερμοκρασίες με άμεσο ξεθάμπωμα.

Advertisement