Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Το Peugeot 508 PSE των 400 ίππων (+video)

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Peugeot 508 PSE των 400 ίππων (+video)

ΑΓΟΡΑ

Το Peugeot 508 PSE των 400 ίππων (+video)

ΑΓΟΡΑ

Πρεμιέρα για την Peugeot Sport Engineered, στα αυτοκίνητα παραγωγής, με το sedan 508 PSE. Πρόκειται για ένα Plug-In hybrid 400 ίππων, που μπορεί να κινηθεί είτε με την συνεργασία των δύο κινητήρων (συμβατικό και ηλεκτρικό είτε μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα και με μηδενικούς ρύπους.

Advertisement
Advertisement

 

Με ένα εντυπωσιακό video (το οποίο γυρίστηκε στην Αθήνα, στο πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό) και φωτογραφικό υλικό η Peugeot παρουσίασε το 508 PSE, το οποίο πρόκειται για το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Peugeot Sport Engineered, ένα plug-in hybrid αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης 400 ίππων. Οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, όμως η γαλλική μάρκα, βασίζεται στο πρωτότυπο 508 Peugeot Sport Engineered και το 508 Hybrid, το οποίο έχει δεχθεί πολλές αλλαγές στον σχεδιασμό και στις επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, το «άγριο λιοντάρι» της Peugeot ξεχωρίζει από τους νέους και πιο σπορ προφυλακτήρες, τη μαύρη μάσκα και καθρέπτες, το σπόιλερ εμπρός, τις ποδιές στα μαρσπιέ και το διαχύτη πίσω με τις δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης. Το υβριδικό sedan πατά σε ζάντες 20 ιντσών (πίσω από τις οποίες φαίνονται οι μεγάλες κίτρινες δαγκάνες των δισκοφρένων)  με ελαστικά διαστάσεων 245/35.

Advertisement

Το plug-in hybrid σύνολο του πρωτότυπου μοντέλου (πιθανώς και του μοντέλου παραγωγής) αποτελείται από ένα κινητήρα 1600 κ.εκ PureTech 200 ίππων, ένα ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων για τους εμπρός τροχούς και έναν ξεχωριστό ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων, που δίνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Οι ηλεκτροκινητήρες υποστηρίζονται από μια μπαταρία 11,8 kWh, μέσω της οποίας το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει έως 50 χλμ. μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Σε μεικτές συνθήκες με την επιλογή Hybrid οι εκπομπές CO2 είναι 49 γρ./χλμ. (WLTP). Το μεσαίο σπορ Peugeot επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ. και η τελική του ταχύτητα σταματά στα 250 χλμ./ώρα.

 

Advertisement