Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «AUTOΚΙΝΗΣΗ CWM FX 2014»

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «AUTOΚΙΝΗΣΗ CWM FX 2014»

ΑΓΟΡΑ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «AUTOΚΙΝΗΣΗ CWM FX 2014»

ΑΓΟΡΑ

Την περασμένη Παρασκευή άνοιξε τις πύλες της στην Αίθουσα Ξιφασκίας, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού, η έκθεση αυτοκινήτου της  Αθήνας. Δεκάδες είναι οι πανελλήνιες πρεμιέρες νέων αυτοκινήτων, καθώς η «AUTOΚΙΝΗΣΗ CWM FX 2014» συνέπεσε χρονιά με το σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

Advertisement
Advertisement

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της πολιτικής, αυτοδιοικητικής και  οικονομικής ζωής της χώρας καθώς και πλήθος στελεχών από το χώρο της αγοράς του αυτοκινήτου, δημοσιογράφων αλλά και επισκεπτών.

Οι Πανελλήνιες πρεμιέρες αφορούν τα μοντέλα:

Audi                       TT και A3 e-tron

Advertisement
Advertisement

BMW                     σειρά 2 Active Tourer

ΜΙΝΙ                     5θυρο και Countryman LCI

Citroen                   C1 (και στην ανοικτή έκδοση Airscape) και C4 Cactus

Advertisement

Ford                       Mondeo, Ford Focus και οι νέες  εκδόσεις Fiesta Red/ Black  Editions

Nissan                   Pulsar και X-trail

Advertisement

Opel                      Corsa, και Adam Rocks

Peugeot                 108 και  2008

Jeep                      Cherokee και Renegade

Advertisement

SEAT                      Leon  2.0 Cupra 280hp και 2.0 TDI FR 184hp

SKODA                 Yeti και Octavia G-Tec (φυσικό αέριο/CNG)

Subaru                 XV crossover , FORESTER MY14, OUTBACK MY14 και WRX STI MY15

Volvo                    V60 Plug-In Hybrid – κινητήρες Drive-E D4 και εκδόσεις Ocean Race & Livstyl

VW                         Passat

Toyota                   Aygo και Yaris

RENAULT              TWINGO

DACIA                   Duster & Sandero

Ο κ. Παπαδόπουλος, αφού ευχήθηκε στους διοργανωτές να επιτύχουν στο ακέραιο τους στόχους τους, ανέφερε ότι  πρωταρχικός στόχος  του ΥΠΥΜΕΔΙ είναι η εφαρμογή μιας σειράς δράσεων στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την επανεκκίνηση της Εθνικής πολιτικής για την Οδική Ασφάλεια. Σχετικό νομοσχέδιο όπως ανέφερε ο υφυπουργός αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

«Στην χώρα μας», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, «συνεκτιμώντας την αξιολόγηση των υφιστάμενων πολιτικών Οδικής Ασφάλειας, οφείλουμε ο νέος στρατηγικός στόχος των δράσεων, να είναι επέκεινα της μείωσης των ατυχημάτων και της βελτίωσης του συστήματος μεταφορών. Αποτελεί ανάγκη, η λήψη αποτελεσματικής προσέγγισης και ενεργειών, ενός συστήματος μέτρων,  προκειμένου να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση του πολίτη για αλλαγή της οδικής στάσης και συμπεριφοράς, διαμορφώνοντας στην συνείδηση του, ότι η Οδική Ασφάλεια και η ενημέρωση, αποτελεί υποχρέωση όλων και προσωπική ευθύνη. Εκθεσιακές εκδηλώσεις όπως η “AUTOΚΙΝΗΣΗ CWM FX 2014” συμβάλλουν ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκίνητου κ. Γ. Βασιλάκης ο οποίος αφού τόνισε ότι η ελληνική αγορά αυτοκινήτου άντεξε στην πολύ μεγάλη πίεση που δέχθηκε λόγω της κρίσης, επεσήμανε ότι τα πρώτα ουσιαστικά σημάδια ανάκαμψης της αγοράς είναι ορατά και ότι αυτή τη στιγμή η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά συμφέρουσα γιατί οι τιμές είναι οι πιο χαμηλές σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω και της απόσυρσης. Καταλήγοντας ο κ. Βασιλάκης συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση της έκθεσης και για το γεγονός ότι δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να δουν και να αξιολογήσουν μαζικά τα νέα μοντέλα των εταιριών.

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν θα καλύψουν όλες τις ανάγκες ενημέρωσης του κοινού δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες: ηλεκτρικά – υβριδικά – αεριοκίνηση,  στο AFTER SALES, στον τομέα των αξεσουάρ και όχι μόνο. Μέσα από παράλληλες πολλαπλές εκδηλώσεις (συνέδρια, ημερίδες, παρουσιάσεις) και Test Drives που θα πραγματοποιηθούν στους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης από την εταιρία Promauto, θα το βοηθήσουν να αξιολογήσει καλύτερα τις μελλοντικές αγορές του.

Μέγας Χορηγός της έκθεσης «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ CWM FX 2014» είναι η CWM FX (cwmfx.com) καταξιωμένη στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα το Λονδίνο, και δραστηριότητα σε 196 χώρες.

Η έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ CWM FX 2014» θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου με ωράριο για τις καθημερινές 15:00 – 21:00 και για το Σαββατοκύριακο 10:00 – 21:00. Η τιμή εισιτηρίου είναι 6 ευρώ, ενώ για τα παιδιά έως 12 ετών η είσοδος είναι δωρεάν. Το εισιτήριο για τα ΑμΕΑ και τους ανέργους έχει τιμή 3 ευρώ.