Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «100 χρόνια Maserati» στην Αθήνα

Ελλάδα 17:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «100 χρόνια Maserati» στην Αθήνα

ΑΓΟΡΑ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «100 χρόνια Maserati» στην Αθήνα

ΑΓΟΡΑ

Η Maserati έκλεισε φέτος τα 100 χρόνια λειτουργίας της τα οποία γιορτάζονται με μία εντυπωσιακή έκθεση στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Οι αδελφοί Maserati ίδρυσαν την ομώνυμη εταιρία την 14η Δεκεμβρίου 1914, δεκαετίες πριν την Ferrari ή την Lamborghini. Σε αυτή την πορεία, γεννήθηκαν μοντέλα θρύλοι όπως οι Khamsin, Ghibli, Indy, Mistral αλλά και οι έξι γενιές της Quattroporte. Έχουμε εκτενώς καλύψει τους επί ιταλικού εδάφους εορτασμούς αλλά η εκατονταετηρίδα εορτάζεται και στη χώρα μας, στην Αθήνα και την έδρα της παλαιότερης εν ενεργεία αντιπροσωπείας της Maserati.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου λοιπόν, σε συνεργασία με τη Trident Cars, τιμούν τα «100 χρόνια Maserati» με μία εντυπωσιακή έκθεση, η τελετή έναρξη της οποίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Ανώτερα στελέχη του εργοστασίου υποδέχθηκαν τους καλεσμένους  μαζί με τους οικοδεσπότες Θεόδωρο Ν. Χαραγκιώνη, Ιδρυτή του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου και Γεώργιο Θ. Λυμπεράκη, αντιπρόσωπο της Maserati στην Ελλάδα.

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά όλα τα διαχρονικά επιβατικά μοντέλα της εταιρείας σε έναν ολόκληρο όροφο του Μουσείου, καθώς και video από τα 100 χρόνια ζωής της.

Η έκθεση άνοιξε επίσημα τις πόρτες της την 15η Δεκεμβρίου 2014, την ημέρα που η Maserati ξεκίνησε ο δεύτερος αιώνας της και μπορείτε να την επισκεφθείτε έως το τέλος Μαρτίου 2015.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι παράλληλα με την έκθεση για τα 100 χρόνια της Maserati, οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν την ευκαιρία να δουν και την μόνιμη πλέον έκθεση «Made by Hellas» για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Advertisement