Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα η νέα BMW Σειρά 8 Coupe

Ελλάδα 6:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα η νέα BMW Σειρά 8 Coupe

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα η νέα BMW Σειρά 8 Coupe

ΑΓΟΡΑ

Η ελληνική αντιπροσωπεία της BMW λανσάρει στην ελληνική αγορά το νέο κορυφαίο κουπέ της γερμανικής φίρμας, τη Σειρά 8. Δείτε όλα τα χαρακτηριστικά της, αλλά και πόσο κοστίζει. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

H νέα BMW Σειρά 8 επαναφέρει τον αριθμό «8» στη γκάμα των μοντέλων της BMW, σχεδόν 20 χρόνια (19 για την ακρίβεια) μετά το τέλος της παραγωγής της πρώτης γενιάς της «8άρας».

Όπως αποκαλύπτει και η ονομασία της, πρόκειται το μεγαλύτερο κουπέ της γερμανικής φίρμας και αυτό αν μη τι άλλο φαίνεται και από τις διαστάσεις της, αφού το αποκλειστικά 2θυρο αμάξωμά της έχει μήκος 4.843 χλστ., πλάτος 1,902 μέτρα και μεταξόνιο 2.822 χλστ.

Σχεδιαστικά, οι γραμμές της νέας BMW Σειρά 8 είναι αρκετά μυώδεις, με γλυπτά τμήματα στα κάτω άκρα της και φώτα LED εμπρός-πίσω με πιο λεπτό σχήμα από οποιοδήποτε άλλο δημιούργημα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, η Σειρά 8 αποκαλύπτει τη νέα γενιά θαλάμων της BMW, με ταμπλό στο οποίο ξεχωρίζουν ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12.3 ιντσών και η οθόνη για το σύστημα πολυμέσων 10.25 ιντσών ψηλά στην κεντρική κονσόλα.

Series 8 Coupe (3)

Από πλευράς πρακτικότητας, η BMW τονίζει την ύπαρξη πολλών αποθηκευτικών χώρων στην καμπίνα, τη διάταξη 2+2 θέσεων με τα πίσω καθίσματα να έχουν διαιρούμενη (50:50) και αναδιπλούμενη πλάτη, ενώ το πορτ-μπαγκάζ προσφέρει χωρητικότητα 420 λίτρων.

Advertisement

Από πλευράς κινητήρων, η νέα BMW Σειρά 8 διατίθεται στη χώρα μας στην έκδοση 840d xDrive, με 3λιτρο, 6κύλινδρο TwinPower Turbo diesel κινητήρα 320 ίππων (69.1 kgm ροπής). Το κιβώτιο είναι 8τάχυτο αυτόματο Steptronic, που στέλνει όλη αυτή τη δύναμη και ροπή και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου.

Series 8 Coupe (2)

Advertisement

Παράλληλα, υπάρχει και η κορυφαία επιλογή M850i xDrive, με τον 4.4 lt. V8 TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης των 530 ίππων, η οποία συνδυάζεται επίσης με τετρακίνηση και αυτόματο Steptronic Sport 8άρι κιβώτιο. Οι επιδόσεις είναι «καυτές», αφού το 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 3.7 sec.

Φυσικά και πιστή στα δεδομένα της BMW, η νέα Σειρά 8 αναμένεται να προσφέρει μοναδικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, εκμεταλλευόμενη στοιχεία όπως το χαμηλό κέντρο βάρους, την κατανομή βάρους κοντά στο 50:50 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, αλλά και τη χρήση στην κατασκευή του πλαισίου και του αμαξώματος ελαφριών υλικών, όπως αλουμίνιο, μαγνήσιο και CFRP (ειδικού πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα).

Η νέα BMW Σειρά 8 είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά της χώρας μας και ο στάνταρ εξοπλισμός της περιλαμβάνει μια σειρά από κορυφαία στοιχεία τεχνολογίας, άνεσης και ασφάλειας. Η τιμή για την έκδοση 840d xDrive είναι 138.300 ευρώ.

Advertisement

Series 8 Coupe (4)