Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η BMW M2 Competition των 410 ίππων;

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η BMW M2 Competition των 410 ίππων;

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η BMW M2 Competition των 410 ίππων;

ΑΓΟΡΑ

Έφθασε στη χώρα μας η νέα BMW M2 Competition, η ακόμη πιο «καυτή» εκδοχή του γερμανικού κουπέ, η οποία αντικαθιστά στη γκάμα της μάρκας τη γνωστή μας M2 των 370 ίππων. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η νέα M2 Competition εφοδιάζεται με μια βελτιωμένη εκδοχή του 3λιτρου 6κύλινδρου TwinPower Turbo μοτέρ της BMW M, το οποίο έχει απόδοση ισχύος 410 ίππων και ροπή 550 Nm. Το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 4.2 sec με το 7τάχυτο M DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (4.4 sec με το 6άρι μηχανικό), ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h ή φτάνει τα 280 km/h εφόσον επιλεγεί το πακέτο M Driver’s χωρίς τον περιοριστή.

Εκτός από τον αναβαθμισμένο κινητήρα, η νέα BMW M2 Competition έχει πολλές επιπλέον σπορ επεμβάσεις σε αμάξωμα και εσωτερικό που της χαρίζουν έναν πιο «hardcore» χαρακτήρα από ό,τι στην «απλή» M2.

M2 Comp new (2)

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η BMW έχει επέμβει και στα οδικά και οδηγικά της χαρακτηριστικά, τοποθετώντας την κατασκευασμένη από CFRP (ειδικό πλαστικό πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακονήματα) μπάρα θόλων των BMW M3/M4 στο εμπρόσθιο μέρος, για ακόμη καλύτερο «δέσιμο». Επίσης έχουν εκ νέου ρυθμιστεί το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, το ενεργό M διαφορικό και το Σύστημα Ελέγχου της Ευστάθειας (DSC).

Το κόστος της νέας BMW M2 Competition των 410 ίππων στη χώρα μας έχει οριστεί στα 84.500 ευρώ, όντας 6.000 ευρώ πιο ακριβή από την προηγούμενη BMW M2 των 370 ίππων, ένα επιπλέον κόστος που δικαιολογείται λόγω των αναβαθμίσεων του νέου μοντέλου. Φυσικά, η νέα «καυτή» BMW συνοδεύεται από ένα πλήρες επίπεδο εξοπλισμού.

M2 Comp new (1)