Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

«Πουλάει» το Fiesta

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Πουλάει» το Fiesta

ΑΓΟΡΑ

«Πουλάει» το Fiesta

ΑΓΟΡΑ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της παγκοσμίως κορυφαίας εταιρίας παροχής αυτοκινητιστικών δεδομένων και στατιστικών, JATO Dynamics, ο Ford Fiesta ήταν το δημοφιλέστερο μικρό στην Ευρώπη για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Οι εντός Γηραιάς Ηπείρου πελάτες αγόραζαν ένα Fiesta κάθε 100 δευτερόλεπτα! Κάπως έτσι μοιράζονται σε εύρος τριών μηνών οι πωλήσεις του που συγκεκριμένα ήταν στις 77.800, με καλύτερο μήνα τον Μάρτιο όπου έφτασαν στον εντυπωσιακό αριθμό των 41.600!

Advertisement
Advertisement

«Είναι σαφές από το ρυθμό πωλήσεων ότι το νέο μας Fiesta ότι έχει απήχηση στην καρδιά των Ευρωπαίων αγοραστών μικρών αυτοκινήτων. Η κατηγορία των μικρών είναι προφανώς ανταγωνιστικότερη από ποτέ και το νέο Fiesta αυξάνει το μερίδιό του στη λιανική αγορά προσεγγίζοντας νέους πελάτες με κυριότερα ατού τη σχεδίαση, τεχνολογία και οδική συμπεριφορά του» δήλωσε ο Ρόλαντ ντε Βάαρντ, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ, πωλήσεων και σέρβις της Ford Ευρώπης.

Το νέο Fiesta διατίθεται με επτά εκδόσεις κινητήρων, εκ των οποίων οι τέσσερις πωλούνται στην ελληνική αγορά. Μάλιστα ένα στα τέσσερα που πουλήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του έτους στην Ευρώπη είχε κινητήρα 1.0 EcoBoost. Το δημοφιλέστερο χρώμα μέχρι τώρα είναι το Frozen White, που το επέλεξε το 23% των πελατών – στην Ελλάδα ανέρχεται στο 40% – και ακολουθούν τα Panther Black και Moondust Silver.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη αναφορά της JATO, ώστε να δούμε πως κινήθηκε η αγορά και στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Advertisement
Advertisement