Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Νέος κινητήρας «Blue» diesel για το Dacia Duster από 15.980 ευρώ

Ελλάδα 0:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέος κινητήρας «Blue» diesel για το Dacia Duster από 15.980 ευρώ

ΑΓΟΡΑ

Νέος κινητήρας «Blue» diesel για το Dacia Duster από 15.980 ευρώ

ΑΓΟΡΑ

Το Duster αποτελεί το πιο εμπορικό μοντέλο της Dacia και το πιο δημοφιλές SUV της ευρωπαϊκής αγοράς. Η δεύτερη γενιά του, έχει κατακτήσει μία από τις πρωταγωνιστικές θέσεις πωλήσεων ανάμεσα στα σύγχρονα crossover και στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Αναβαθμισμένο σε όλα τα επίπεδα, το SUV της Dacia αποτελεί σημείο αναφοράς για την αντοχή του, την πρακτικότητα και την αναβαθμισμένη απτή ποιότητά του, που πλαισιώνεται από ένα πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας σε όλες τις εκδόσεις του.

Ο χαρακτήρας του Duster ενισχύεται επιπλέον από την ξεχωριστή του ικανότητα να προσφέρει απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποικιλία εδαφών. Τόσο η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, όσο και η σχεδίαση με τις σκληροτράχηλες λεπτομέρειες προϊδεάζουν για τις εκτός δρόμου ικανότητές του, γεγονός που επισφραγίζει το κορυφαίο σύστημα τετρακίνησης. Έτσι ξεχωρίζει από όλα τα σύγχρονα μοντέλα της αγοράς, αφού μπορεί και προσφέρει πολλά σε τιμή που είναι χαμηλή σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Τώρα το Dacia Duster έρχεται εφοδιασμένο με το νέο, υπερσύγχρονο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 115 ίππων σε εκδόσεις 4×2 και 4×4. O νέος κινητήρας diesel διαθέτει σύστημα επιλεκτικού καταλυτικού περιορισμού (SCR), που θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος περιορισμού των οξειδίων του αζώτου (NOx). Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή την τεχνολογία περιορίζονται οι ρύποι, χωρίς συμβιβασμούς στην ισχύ.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το Duster διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ από πριν, με 115 ίππους, οι οποίοι αποδίδονται σε χαμηλότερες στροφές, χαρίζοντάς του καλύτερες επιδόσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 10,5 δλ., αντί για 11,8 δλ. για το 4×2) και μεγαλύτερη τελική ταχύτητα.

Παράλληλα, η μέση κατανάλωση του μοντέλου, όπως και οι εκπομπές ρύπων CO2, παραμένουν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τον παλαιότερο κινητήρα, παρόλο που πλέον οι μετρήσεις κατανάλωσης και ρύπων γίνονται με τις νέες, αυστηρότερες νόρμες WLTP. Εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, τόσο στη δικίνητη, όσο και στην τετρακίνητη έκδοσή του.

Advertisement

DaciaDuster2

Σε κάθε περίπτωση, ο εξοπλισμός του Dacia DUSTER παραμένει πλήρης από τη βασική έκδοση Ambiance, με Συστήματα Hill Start Assist & Hill Descent Control (4×4), φώτα ημέρας LED, μπάρες οροφής, αισθητήρες φωτεινότητας, 6 αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και ηχοσύστημα Plug & Radio. Για όποιον θελήσει το κάτι παραπάνω, η κορυφαία έκδοση Prestige εξοπλίζεται μέχρι και με το Σύστημα Multi-view camera, με τέσσερις κάμερες θέασης.

Advertisement

Με τιμή από 15.980 ευρώ το Dacia DUSTER με το νέο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 115 προάγει τον κορυφαίο Value for Money χαρακτήρα του, ενώ συνοδεύεται από 5 Χρόνια Εργοστασιακή Εγγύηση και 3 Χρόνια Οδική Βοήθεια. Τώρα ετοιμοπαράδοτο στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο Renault – Dacia.

DaciaDuster