Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Κορωνοϊος: Κρατάνε οι πωλήσεις αυτοκίνητων – Ρεκόρ επισκέψεων στο newsauto

Ελλάδα 1:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κορωνοϊος: Κρατάνε οι πωλήσεις αυτοκίνητων – Ρεκόρ επισκέψεων στο newsauto

ΑΓΟΡΑ

Κορωνοϊος: Κρατάνε οι πωλήσεις αυτοκίνητων – Ρεκόρ επισκέψεων στο newsauto

ΑΓΟΡΑ

Παρά την εξάπλωση του κορωνοϊού και στη χώρα μας, η αγορά αυτοκίνητου φαίνεται ότι κρατάει τα νούμερά της και τον Φεβρουάριο αλλά και στο πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, οι πρώτες 15 μέρες του μήνα Μαρτίου έχουν κλείσει με 2.502 ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων όντας μειωμένες μόνο κατά 3% συγκριτικά με πέρυσι (2.584 αυτοκίνητα το αντίστοιχο διάστημα), παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αυτό το διάστημα με τον κορωνοϊό.

Θυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο και με τον κορωνοϊό να έχει αρχίσει να δίνει το «παρών» και στην Ελλάδα, η αγορά αυτοκινήτου σημείωσε αύξηση κατά 4% συγκριτικά με το Φεβρουάριο του 2019.

Στα πάνω της η αγορά αυτοκινήτου και το Φεβρουάριο

Advertisement
Advertisement

Με βάση τα παραπάνω είναι κατανοητό ότι το ενδιαφέρον του Έλληνα για το αυτοκίνητο παραμένει υψηλό, με την ανάγκη σωστής και υπεύθυνης ενημέρωσης γύρω από αυτό να είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Είναι δεδομένο πως ο υποψήφιος αγοραστής καινούργιου αυτοκινήτου, μετά και από τα δραστικά  μέτρα που παίρνονται συνεχώς από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας (όπως και το κλείσιμο των εκθέσεων αυτοκινήτου από την Τετάρτη) μεταθέτει -και δεν ακυρώνει- την απόφαση αντικατάστασης του παλιού αυτοκινήτου του για αργότερα, που ο κορωνοϊός θα είναι παρελθόν. Όμως σήμερα  μελετάει, ενημερώνεται, σκέφτεται (η και ξανασκέφτεται τη πιθανή επιλογή του) και αποφασίζει «μένοντας σπίτι».

Advertisement

Για του λόγου το αληθές το πιο δημοφιλές αυτοκινητικό μέσο μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδας, το newsauto.gr καταγράφει αυτή την περίοδο διπλάσιες επισκέψεις απο την αντίστοιχη περσινή.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Google για το newsauto, από την 1 μέχρι την 15η Μαρτίου ενημερώθηκαν αυτοκινητικά σχεδόν 1,1 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες, (με πάνω από 3,7 επισκέψεις), όταν στο αντίστοιχο περσινό διάστημα το νούμερο αυτό ήταν στις 550.000!

Advertisement

Ο Έλληνας «μένει στο σπίτι» και ενημερώνεται και αυτοκινητικά …