Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Honda Civic: Το 5θυρο hatchback ή το 4θυρο;

Ελλάδα 18:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic: Το 5θυρο hatchback ή το 4θυρο;

ΑΓΟΡΑ

Honda Civic: Το 5θυρο hatchback ή το 4θυρο;

ΑΓΟΡΑ

Στον κόσμο της αυτοκίνησης είναι πολλά τα σταυροδρόμια στα οποία καλείσαι να πάρεις μία απόφαση, γνωρίζοντας πως στον προορισμό που λέγεται «οδηγική απόλαυση», μπορεί να οδηγούν και δύο διαφορετικοί δρόμοι.

Advertisement
Advertisement

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το… σταυροδρόμι βρίσκεται στις εκθέσεις της ελληνικής αντιπροσωπίας της Honda, εκεί όπου το νέο Civic δημιουργεί πονοκεφάλους στους επίδοξους αγοραστές. Με το δίλημμα να έχει ως εξής: το 5θυρο hatchback ή το 4θυρο;

Ο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας βρίσκεται πλέον στη δέκατη γενιά του, έχει επανασχεδιαστεί και ανανεωθεί πλήρως ενώ φοράει και νέους κινητήρες που συνδυάζουν αποδοτικότητα και επιδόσεις.

Το 5θυρο hatchback τραβάει πάνω του τα βλέμματα, υιοθετεί νέες σχεδιαστικές ιδέες και ξεχωρίζει με τη μυώδη εμφάνισή του. Έχει προσωπικότητα και σπορ ψυχή, προδιαθέτοντας και για ανάλογες εμπειρίες στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

2016-Civic-Coupe-g640x330

Το επίσης πλήρως ανανεωμένο 4θυρο Civic δεν υστερεί σε κάλλη, έχει όμως σχεδιαστικό προσανατολισμό που οδηγεί περισσότερο στην κομψότητα παρά στην περιπέτεια. Όμως κι αυτό, όπως και το hatch αδερφάκι του, διακρίνεται από χαρακτήρα και επιβλητική παρουσία.

2016-Civic-Coupe-h640tall

Advertisement

Πέραν όσων βλέπει το μάτι, οι δύο επιλογές αμαξώματος του νέου Civic έχουν και κι άλλες διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα στο χώρο αποσκευών που στο 5θυρο ορίζεται στα 478 lt στις εκδόσεις με τον 1000άρη VTEC Turbo και στα 420 σε εκείνες με τον 1500άρη. Την ίδια ώρα, η 4θυρη επιλογή αμαξώματος εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο χώρο αποσκευών, συγκεκριμένα στα 519 lt. Και φυσικά υπάρχει και η διαφοροποίηση στις επιλογές κινητήριων συνόλων καθώς το 4θυρο εξοπλίζεται μόνο με τον 1.5 lt VTEC Turbo.

To 4θυρο Civic

To 4θυρο Civic

Σας βάλαμε δύσκολα; Το ξέρουμε! Άρα προτού επιλέξετε το δικό σας νέο Honda Civic, πρέπει να αξιολογήσετε τις ανάγκες και τα θέλω σας καθώς η επιλογή σε αυτό το σταυροδρόμι, θα προκύψει στις… λεπτομέρειες!

Advertisement