Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ford Focus: Γεμάτο από τεχνολογίες

Ελλάδα 21:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford Focus: Γεμάτο από τεχνολογίες

ΑΓΟΡΑ

Ford Focus: Γεμάτο από τεχνολογίες

ΑΓΟΡΑ

Προηγμένη συνδεσιμότητα (Connected) και μια γκάμα εντυπωσιακών τεχνολογικών συστημάτων υποβοήθησης πλαισιώνουν το μεσαίο (κατηγορία C) best seller μοντέλο της: Το Ford Focus.

Advertisement
Advertisement

 

Το Focus δεν είναι απλά το ένα από τα καλύτερα σε πωλήσεις μοντέλο της Ford αλλά ένα από τα αυτοκίνητα, που έχουν φτιάξει την εικόνα της σε παγκόσμιο επίπεδο. Στα πλεονεκτήματά του (οδική συμπεριφορά, άνεση, ασφάλεια) προσθέστε ένα περισσότερο  μοντέρνο στυλ και επιπλέον χώρους. Συνδυάστε τα τώρα με την εξαιρετικά προηγμένη συνδεσιμότητα και μια γκάμα εντυπωσιακών τεχνολογικών συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που θα εκτιμήσετε πραγματικά.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία στην υπηρεσία σας

Οι μηχανικοί της Ford έχουν σχεδιάσει το Focus ώστε να βελτιώσει την οδηγική σας εμπειρία με κάθε τρόπο. Το μοντέλο της επόμενης γενιάς είναι εξοπλισμένο με προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως τα τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού συμπεριλαμβανομένου του αυτορυθμιζόμενου συστήματος ελέγχου ταχύτητας (ACC) με Stop and Go και Lane Centring, καθώς και το σύστημα Active Park Assist 2. Μαζί, αυτές οι έξυπνες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν τη διαχείριση της επιτάχυνσης, του φρεναρίσματος, ακόμα και της οδήγησης. Πρόκειται για τεχνολογικά συστήματα τόσο εύκολα και χρήσιμα που θα αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνατε μέχρι τώρα χωρίς αυτά.

Advertisement

Η συνδεσιμότητα σε πρώτο πρόσωπο

Το εσωτερικό του ολοκαίνουργιου Focus είναι πιο άνετο, ευρύχωρο και στυλάτο Είναι επίσης πάντα συνδεδεμένο. Το SYNC 3 με φωνητικό έλεγχο διατηρεί την επαφή και τον έλεγχο του τηλεφώνου σας, της ψυχαγωγίας σας και του συστήματος πλοήγησης.

Advertisement

Ford Co-Pilot360: Βοηθός οδήγησης

Το Ford Co-Pilot360 συνδυάζει πολλά τεχνολογικά συστήματα που, όλα μαζί, συνεργάζονται για να κάνουν την οδηγική σας εμπειρία πιο άνετη και πιο ξεκούραστη από ποτέ. Για παράδειγμα, το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ACC) με δυνατότητα στάσης και εκκίνησης ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα σας βάσει της ταχύτητας του προπορευόμενου οχήματος. Το σύστημα μπορεί ακόμα και να αναγνωρίσει τα σήματα που δείχνουν το όριο ταχύτητας και να ρυθμίσει αντίστοιχα την ταχύτητα του αυτοκινήτου μέσω του συστήματος ελέγχου ταχύτητας. Η τεχνολογία Lane Centring παρέχει επίσης υποβοήθηση τιμονιού ακολουθώντας τις σημάνσεις στο δρόμο, ώστε να σας βοηθήσει να παραμείνετε στη λωρίδα σας.

Advertisement

Στάθμευση και αποχώρηση χωρίς άγχος

Το τελευταίας γενιάς σύστημα Active Park Assist όχι μόνο σας κατευθύνει στις θέσεις στάθμευσης, αλλά ελέγχει και την ταχύτητα, την αλλαγή σχέσεων καθώς και τα φρένα. (Διαθέσιμο στα μοντέλα Focus με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων).

Εξατομικευμένη δυναμική οδήγηση

Προσαρμόστε την οδηγική σας εμπειρία μεταβάλλοντας την απόκριση του γκαζιού του Focus, το τιμόνι ή τον τρόπο αλλαγής ταχυτήτων, έτσι ώστε να ταιριάζουν στο οδηγικό σας στυλ. Υπάρχουν διαθέσιμες έως και επτά διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης, για να επιλέξετε: Normal, ECO, Sport, Comfort, Eco-Comfort, Slippery και Trail.

Σας βοηθά να διατηρείτε το όριο ταχύτητας

Το σύστημα Intelligent Speed Assist εντοπίζει τις οδικές πινακίδες και χρησιμοποιεί τα στοιχεία του συστήματος πλοήγησης για να επιλέξει το όριο ταχύτητας και να ρυθμίσει ανάλογα την ταχύτητά σας .

Σύστημα τιμονιού που ανταποκρίνεται άμεσα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Το σύστημα Evasive Steering Assist ανιχνεύει ενδεχόμενο εμπόδιο στην πορεία σας και σας βοηθά να το παρακάμψετε (περιλαμβάνεται στο Pre-Collision Assist). Το σύστημα κάνει χρήση της τεχνολογίας ραντάρ και μιας κάμερας που ανιχνεύουν οχήματα που κινούνται πιο αργά ή είναι ακινητοποιημένα μπροστά σας, καθώς επίσης παρέχει την υποβοήθηση τιμονιού για να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα όχημα σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα ενεργοποιείται στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε μια σύγκρουση φρενάροντας ή προβαίνοντας σε ελιγμούς.

Ένα προηγμένο σύστημα που σας βοηθάει να μένετε στη λωρίδα σας

Η προειδοποίηση διατήρησης λωρίδας Lane Keeping Alert (LKA) ανιχνεύει αν πλησιάζετε τις διαχωριστικές γραμμές της λωρίδας σας χωρίς να βγάλετε φλας και σας ειδοποιεί με δονήσεις στο τιμόνι και μια οπτική προειδοποίηση.

Ένα τεχνολογικό σύστημα που βλέπει όσα δεν βλέπετε εσείς

Το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να βλέπει οχήματα που μπορεί να είναι κρυμμένα στο «τυφλό σημείο». Οι αισθητήρες βρίσκονται στους δύο πλαϊνούς καθρέπτες του Focus σας και σας ειδοποιούν ενεργοποιώντας ένα εμφανές πορτοκαλί φως στον αντίστοιχο πλαϊνό καθρέπτη.

Βλέπει τα οχήματα που μπορεί να μην δείτε

Το σύστημα Cross Traffic Alert αποτελεί μέρος του συστήματος επιτήρησης τυφλών σημείων. Όταν βγαίνετε με την όπισθεν από το χώρο στάθμευσης και έχετε περιορισμένη ορατότητα των διερχόμενων οχημάτων, το σύστημα Cross Traffic Alert μπορεί να τα ανιχνεύσει και ενεργοποιεί έναν προειδοποιητικό ήχο. Αυτό το τεχνολογικό σύστημα ενεργοποιεί επίσης ένα φως στον πλαϊνό καθρέφτη (αριστερά ή δεξιά αναλόγως της κατεύθυνσης των διερχόμενων οχημάτων).

Σας βοηθάει να κινηθείτε στη σωστή κατεύθυνση

Η ειδοποίηση για λάθος πορεία χρησιμοποιεί μια μπροστινή κάμερα και πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης για να ανιχνεύσει εάν οδηγείτε αντίθετα στη ροή της κυκλοφορίας. Το σύστημα προσφέρει οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις εάν οδηγείτε σε λάθος κατεύθυνση, ώστε να μπορέσετε να σταματήσετε και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.

Μέγιστος έλεγχος στις στροφές

Ο έλεγχος κατανομής ροπής αντιδρά στο οδόστρωμα 100 φορές το δευτερόλεπτο. (Δηλαδή 33 φορές πιο γρήγορα από το ανοιγόκλεισμα του ματιού). Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές, το σύστημα εξισορροπεί την ισχύ που κατανέμεται στους δύο μπροστινούς τροχούς. Με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιείται το κράτημα και γίνεται πιο ακριβής η οδική συμπεριφορά, ώστε να στρίβετε με μεγαλύτερη σιγουριά.

Ασύρματη τεχνολογία SYNC 3

Το σύστημα Ford SYNC 3 ενσωματώνεται απρόσκοπτα με το κινητό σας τηλέφωνο και σας επιτρέπει να ελέγχετε τα πάντα, από τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι το ηχοσύστημα και τη δορυφορική πλοήγηση, μέσω της οθόνης αφής 8″ ή με απλές φωνητικές εντολές . Η έγχρωμη οθόνη αφής υποστηρίζει πολλαπλούς χειρισμούς με το χέρι, όπως ‘σάρωση’ και ‘τσίμπημα’ ή ‘τέντωμα’ για ζουμ, ενώμπορείτε να αναπροσαρμόσετε εικονίδια και φόντο, όπως θα κάνατε σε ένα tablet ή ένα smartphone. Το SYNC 3 συνδέεται επίσης με το Applink μέσω του οποίου ελέγχετε εφαρμογές συμβατές με το SYNC 3.