Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Έρχεται το 208 GTi

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται το 208 GTi

ΑΓΟΡΑ

Έρχεται το 208 GTi

ΑΓΟΡΑ

Την άνοιξη και συγκεκριμένα μετά το Πάσχα θα αρχίσουν οι πωλήσεις στην Ελλάδα του νέου sport σουπερμίνι της Peugeot, το οποίο κυκλοφορεί αποκλειστικά με 3θυρο αμάξωμα. Το 208 GTi θα εξοπλίζεται από τον 1.6 THP, στην έκδοση με τα 200 PS και τα 28 kgm ροπής. Το «καυτό» hatch επιταχύνει στα 100 km/h σε 6,8 sec, ενώ φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 230 km/h. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο turbo κινητήρας εκπέμπει καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 5,9 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 139 g. CO2 ανά km.

Advertisement
Advertisement

Για τη σχεδίαση του βάρους 1.160 kg τρίθυρου αμαξώματος, έμπνευση αποτέλεσε – σύμφωνα με τους ανθρώπους της Peugeot – το 205 GTi. Η μαύρη μάσκα, με περίγραμμα από χρώμιο, η εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα, η διπλή τραπεζοειδής απόληξη της εξάτμισης, οι μεγάλοι τροχοί 17 ιντσών, με ελαστικά διαστάσεων 205/45, αναλαμβάνουν να διαχωρίσουν το GTi από τις απλές εκδόσεις. Τα εμπρός φώτα αλογόνου φέρουν φλας και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED.[nggallery id=2082]

Επεμβάσεις έχουν γίνει στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις, τις αντιστρεπτικές ράβδους και το σύστημα διεύθυνσης του 208 GTi, προκειμένου να παρουσιάζει sport συμπεριφορά και συνεχή επαφή με το δρόμο. Το ESP μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως, ενώ τα μετατρόχια είναι φαρδύτερα κατά 10 mm μπροστά και κατά 20 mm πίσω. Τα δισκόφρενα έχουν διάμετρο 302 mm στους μπροστινούς τροχούς και 249 mm στους πίσω.

Το κόκκινο χρώμα στις δαγκάνες των φρένων, στο κάτω μέρος της μάσκας και στο λογότυπο «Peugeot» συνδυάζεται με λεπτομέρειες από χρώμιο, όπως περιμετρικά των προβολέων ομίχλης και στους εξωτερικούς καθρέπτες. Το «περιβάλλον» για τον οδηγό και τους επιβάτες του 208 GTi περιλαμβάνει δερμάτινη επένδυση στα καθίσματα, το τιμόνι και το ταμπλό με κόκκινες ραφές, αλουμινένια πεντάλ και πίνακα οργάνων με κόκκινο LED φωτισμό.

Advertisement
Advertisement

Το νέο 208 GTi θα αναμετρηθεί με το Clio RS τέταρτης γενιάς, το οποίο θα προηγηθεί χρονικά. Οι τιμές πώλησής του στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, στα Γαλλία αρχίζουν πάντως από τα 24.500 ευρώ.