Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Διακρίσεις των μοντέλων της Opel για το 2018

Ελλάδα 21:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διακρίσεις των μοντέλων της Opel για το 2018

ΑΓΟΡΑ

Διακρίσεις των μοντέλων της Opel για το 2018

ΑΓΟΡΑ

Τα αυτοκίνητα και τα ελαφρά επαγγελματικά (LCV) Opel χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από ειδικούς και πελάτες, όπως επιβεβαιώνουν τα πολυάριθμα βραβεία που απέσπασαν το 2018.

Advertisement
Advertisement

Το Νέο Opel Combo Cargo αναδείχθηκε “International Van of the Year 2019”,το Combo Life ψηφίστηκε “Best Buy Car of Europe 2019” το Insignia και τα Opel SUV σημειώνουν επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, ενώ από το Adam ως το Zafira τα μοντέλα Opel αποσπούν διακρίσεις για την ποιότητα και το επίπεδο ικανοποίησης που παρέχουν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι διακρίσεις της χρονιάς κορυφώθηκαν με την ανάδειξη του Opel Combo Cargo σε “International Van Of The Year” και του Opel Combo Life σε “Best Buy Car of Europe 2019”.

Advertisement
Advertisement

Το σερί των διακρίσεων ξεκίνησε τον Ιανουάριο με την ανακοίνωση για το Crossland X που απέσπασε τον τίτλο “Best in Class Car 2017” για την ασφάλειά του στην κατηγορία Β. Βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια στο Euro NCAP crash test. Το Opel SUV στέφθηκε επίσης “Car Of The Year” στη Σερβία.

Ακολούθησε ο πρώτος από τους πολλούς τίτλους για το Insignia. Περίπου 15.000 αναγνώστες του Auto Bild and Computer Bild ψήφισαν τη ναυαρχίδα της Opel ως το καλύτερα συνδεδεμένο αυτοκίνητο (“Connected Car”). Χάρη στο σύστημα infotainment Navi 80 IntelliLink με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, ενώ το Vivaro Life απέσπασε επίσης ένα βραβείο στο θεσμό “Connected Car Awards”, στην κατηγορία συνδεδεμένων camper van.

Τα μοντέλα της Opel συγκέντρωσαν επίσης υψηλή βαθμολογία από τους αναγνώστες του Off Road & SUV Magazin. Το Grandland X ψηφίστηκε το καλύτερο “2WD SUV” στα “Off Road Awards 2018”, ενώ το Crossland X κέρδισε την τρίτη θέση στην ίδια κατηγορία. Τα δύο Opel SUV αναδείχτηκαν νικητές και στο θεσμό “Plus X Awards”, μαζί με το Insignia Country Tourer, που απέσπασε δύο ακόμα τίτλους, “Fleet Car of the Year” στην Αυστρία και “Scotland’s 4×4 of the Year”.

Advertisement

OpelMokkaX

Το Insignia Grand Sport σάρωσε τα βραβεία σε πολλές χώρες. Επιλέχθηκε “Family Car Of The Year” σε Πορτογαλία (Observador), Ρουμανία (AUTOpro) και Ηνωμένο Βασίλειο (Auto Express) και Best Large Family Car στα “Carbuyer Best Car Awards”.

Advertisement

Η ναυαρχίδα της Opel αναδείχτηκε “Business Sedan of the Year” από το Kilometres Enterprise στη Γαλλία και “Autoflotte Top Performer 2018” στη Γερμανία. Χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες, τα υψηλά επίπεδα άνεσης και την κορυφαία απόδοση, το Insignia διεκδίκησε μία κορυφαία θέση στην κατηγορία του. Σαν αποτέλεσμα, οι ταξινομήσεις Fleet του Insignia αυξήθηκαν κατά 90,5% μέσα σε 12 μήνες.

Η δημοτικότητα του νέου Opel Combo ανέβηκε στα ύψη από την πρώτη στιγμή. Το van είχε μόλις λανσαριστεί και είχαν ληφθεί οι πρώτες παραγγελίες, όταν κέρδισε το σημαντικότερο βραβείο ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων – το “International Van Of The Year”.

Η κριτική επιτροπή των εκπροσώπων Τύπου από 25 χώρες επέλεξε το Combo Cargo με 127 βαθμούς με διαφορά από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του. Τα υψηλά επίπεδα άνεσης και τα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης ήταν αποφασιστικής σημασίας για την κατάκτηση της νίκης όπως και το λειτουργικό κόστος.

Advertisement

OpelCombo

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Combo Cargo απέσπασε επίσης τον τίτλο “Light Commercial Vehicle of the Year 2019” στα βραβεία “What Van?” και ονομάστηκε “Light Van of the Year”.

Πριν από λίγες μόλις ημέρες, το Combo Life (επιβατική έκδοση) επιλέχθηκε “Best Buy Car of Europe 2019” από την επιτροπή του AUTOBEST, που εντυπωσιάστηκε από την αξίας/τιμής (value for money) του οχήματος.

Αρκετά ακόμα μοντέλα της Opel διακρίθηκαν φέτος σε διάφορες κατηγορίες. Το ADAM ανέβηκε στην κορυφή της κατηγορίας μικρών αυτοκινήτων/αυτοκινήτων πόλης της Έρευνας Ικανοποίησης Πελατών J.D. Power για τρίτη συνεχή χρονιά.

Το Insignia Grand Sport ψηφίστηκε νικητής για το 2018 στη μεσαία κατηγορία από το Auto Test. Θέσεις στο βάθρο στις αντίστοιχες κατηγορίες τους κέρδισαν τα Zafira, Corsa και Crossland X (δεύτερη θέση) και το δημοφιλές Astra Sports Tourer (τρίτη θέση).

Το Opel ADAM στην αναφορά 2019 TÜV, αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά «πρωταθλητής» αξιοπιστίας επιδεικνύοντας τον μικρότερο αριθμό βλαβών στη μικρή κατηγορία. Σύμφωνα με την αναφορά, το 91,8% όλων των αυτοκινήτων ADAM περνούν τον πρώτο γενικό έλεγχο με μηδενικά σφάλματα.

Το Opel Mokka X αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα: Το 92,2% αυτοκινήτων τριετίας και το 90,5% αυτοκινήτων πενταετίας πέρασαν τον κύριο έλεγχο χωρίς βλάβες.

OpelADAM