Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Citroën C5 Aircross SUV: Ξεπέρασε τις 50.000 πωλήσεις

Ελλάδα 12:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Citroën C5 Aircross SUV: Ξεπέρασε τις 50.000 πωλήσεις

ΑΓΟΡΑ

Citroën C5 Aircross SUV: Ξεπέρασε τις 50.000 πωλήσεις

ΑΓΟΡΑ

Έξι μήνες μετά από το επίσημο λανσάρισμα  του, το νέο Citroën C5 Aircross SUV έχει ήδη πάνω από 50.000 πωλήσεις και να γίνει το τρίτο  πιο εμπορικό μοντέλο της γκάμας επιβατικών αυτοκινήτων της Citroën.

Advertisement
Advertisement

 

Τα SUV αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 25% των πωλήσεων της Citroën παγκοσμίως ύστερα από το πέρας του 1ου εξαμήνου του έτους (C3 Aircross SUV + C5 Aircross SUV). Στην Ευρώπη, το νέο Citroën C5 Aircross SUV διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην δυναμική εμπορική πορεία της Γαλλική εταιρίας, η οποία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση ανάμεσα στις Top 12 μάρκες αυτοκινήτων κατά το 1ο εξάμηνο του έτους.

Advertisement
Advertisement

Από την έναρξη διάθεσής του τον Ιανουάριο, το νέο Citroën C5 Aircross SUV έχει ήδη ξεπεράσει τις 50.000 πωλήσεις. Αυτός ο όγκος πωλήσεων το καθιστά τρίτο τη τάξη σε πωλήσεις μοντέλο της μάρκας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους (μετά τα C3 και C3 Aircross SUV). Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, τα SUV της Citroën (C3 Aircross SUV + C5 Aircross SUV) αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ¼ των πωλήσεων της  μάρκας παγκοσμίως.

Αυτή η εμπορική επιτυχία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πορεία της Citroën, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση ανάμεσα στις 12 κορυφαίες Μάρκες αυτοκινήτων στην Ευρώπη (30 χώρες) από την αρχή του έτους. Το C5 Aircross επιβεβαιώνει την δυναμική του, βασιζόμενο στην άνεση που προσφέρει, το προσαρμόσιμο εσωτερικό, την έντονη SUV σχεδίαση, με κορυφαία απόσταση από το έδαφος, καθώς και τα 20 συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Advertisement

Όντας πρέσβης του προγράμματος Citroën Advanced Comfort, είναι το πιο modular και το πιο άνετο μοντέλο της κατηγορίας. Εφοδιασμένο με την ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions και τα καθίσματα Advanced Comfort, προσφέρει μια νέα και τυπική για Citroën εμπειρία ταξιδιού. Η δυνατότητα διαμόρφωσης του εσωτερικού του, χάρη στα τρία ανεξάρτητα συρόμενα, με ρυθμιζόμενη πλάτη και ανακλινόμενα καθίσματα, είναι ασυναγώνιστη ενώ κορυφαίος στην κατηγορία είναι ο χώρος αποσκευών, με χωρητικότητα 580 έως 720 λίτρα με την πλάτη των καθισμάτων σε όρθια θέση.

Advertisement

Μοντέρνο και high-tech, το Citroën C5 Aircross είναι εξοπλισμένο με 20 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της πορείας υποβοήθησης αυτοκινητόδρομου (Highway Driver Assist), ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου δύο, και του ελέγχου πρόσφυσης με υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Grip Control με Hill Assist Descent), για τις εκτός ασφάλτου αναζητήσεις. Διαθέτει επίσης έξι τεχνολογίες συνδεσιμότητας, μεταξύ των οποίων και η ασύρματη φόρτιση κινητού (wireless smartphone charging).

Η εμφάνισή του ξεχωρίζει με το μοναδικό, ενεργητικό και δυναμικό χαρακτήρα του. Με μήκος 4,50 μ., το νέο μοντέλο είναι μυώδες, ισχυρό, τεχνολογικά εξελιγμένο, με λεπτομέρειες υψηλής ακρίβειας και έτοιμο να ξεχωρίσει στην κατηγορία των SUV. Χάρη στα ρευστά του σχήματα που φέρουν ισχυρές σχεδιαστικές πινελιές (όπως τα Airbump), οι μεγάλοι τροχοί διαμέτρου 720 mm, η απόσταση από το έδαφος των 230 mm, οι χαρακτηριστικές μπάρες οροφής και οι ακριβείς καμπύλες, δίνουν την υπόσχεση μιας εξαιρετικής οδηγικής αίσθησης και ενός σπορτίφ χαρακτήρα.

Advertisement