Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ελληνική αγορά αυτοκινήτου: Με +46% τρέχει ο Σεπτέμβριος

Ελλάδα 8:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνική αγορά αυτοκινήτου: Με +46% τρέχει ο Σεπτέμβριος

ΑΓΟΡΑ

Ελληνική αγορά αυτοκινήτου: Με +46% τρέχει ο Σεπτέμβριος

ΑΓΟΡΑ

Μετά τα απανωτά ρεκόρ του Ιουλίου και του Αυγούστου, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της χώρας μας καταγράφουν εντυπωσιακή άνοδο και το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Με βάση τα πρώτα στοιχεία των πωλήσεων που έχουμε στα χέρια μας, τις πρώτες 15 ημέρες του φετινού Σεπτεμβρίου (10 εργάσιμες ημέρες) έχουν ταξινομηθεί στη χώρα μας ήδη 2.043 νέα μοντέλα.

Το αντίστοιχο περσινό διάστημα οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων ήταν 1.397 οχήματα, κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή η αγορά «τρέχει» με εντυπωσιακή αύξηση 46,2%.

Θυμίζουμε ότι τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της χώρας μας είχαν σημειώσει διαδοχικά ρεκόρ δεκαετίας, συμπληρώνοντας 11.838 (+29,7% σε σχέση με το 2018) και 9.666 (+25%) ταξινομήσεις αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε: Ιούλιος: Ρεκόρ 10ετίας στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων
«Πέταξε» η αγορά αυτοκινήτου τον Αύγουστο

Πλέον, με τον Σεπτέμβριο να φαίνεται ότι συνεχίζει αυτές τις πολύ καλές επιδόσεις των δύο προηγούμενων μηνών, είναι δεδομένο ότι η ελληνική αγορά αυτοκινήτου έχει μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης. Τα οφέλη από αυτό είναι προφανή και αφορούν τόσο στην επιβεβλημένη μείωση της ηλικίας των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας, όσο και στην ενίσχυση μιας αγοράς, η οποία τα χρόνια της κρίσης έχει πληγεί ίσως περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώστε πως με την αύξηση των πωλήσεων αυξάνονται παράλληλα -ραγδαία μάλιστα- τα δημοσιονομικά έσοδα, ενώ η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες της ΕΕ, που σημειώνει θετικό πρόσημο στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, και η μοναδική που αυτό το πρόσημο είναι σχεδόν στο 50%!