Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Συνεχίστηκε το Ράλι ανόδου στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεχίστηκε το Ράλι ανόδου στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων

ΑΓΟΡΑ

Συνεχίστηκε το Ράλι ανόδου στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων

ΑΓΟΡΑ

Το «5 στα 5» έκανε τη φετινή χρονιά η ελληνική αγορά αυτοκινήτου, αφού και ο Μάιος έκλεισε με αύξηση στις πωλήσεις νέων μοντέλων, κρατώντας σε υψηλό ποσοστό την άνοδο των ταξινομήσεων που παρατηρείται σε σχέση με το 2017. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, τον περασμένο μήνα πωλήθηκαν στη χώρα μας 12.531 νέα μοντέλα, ένα νούμερο αυξημένο κατά 17,0% συγκριτικά με τα 10.712 αυτοκίνητα του περσινού Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση αυτή ήταν και η καλύτερη της φετινής χρονιάς.

Μετά την επίδοση αυτή του Μαΐου διατηρήθηκαν σε αυξημένα επίπεδα οι πωλήσεις της χρονιάς, αφού στο 5μηνο η αγορά αγγίζει πλέον τις 50.000 ταξινομήσεις, σημειώνοντας αύξηση που αγγίζει το 24,0% (πέρυσι οι πωλήσεις ήταν 40.215).

Όπως συμβαίνει ιδίως τα τελευταία χρόνια αυτή την περίοδο, οι εταιρικές πωλήσεις τον Μάιο ήταν περισσότερες έναντι των πελατών λιανικής, αφού αφορούν στο 63,4% επί του συνόλου. Ωστόσο, οι πωλήσεις λιανικής είχαν την μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με πέρυσι (+27,0% έναντι +11,8% των εταιρικών).

Advertisement
Advertisement

Στις πωλήσεις των εταιρειών, η Fiat έσπασε την κυριαρχία της Toyota τους προηγούμενους μήνες (ήταν η πρώτη κάθε μήνα) και κατέκτησε την πρωτιά του Μαΐου. Η ιαπωνική εταιρεία ήταν δεύτερη ενώ τρίτη ήταν η Peugeot. Στις premium εταιρείες, πρώτη αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η Mercedes.

Η πρώτη δεκάδα στις πωλήσεις των εταιρειών του Μαΐου:

Fiat
Toyota
Peugeot
VW
Opel
Nissan
Citroen
Hyundai
Renault
Suzuki