Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha: Με τρία νέα ηλεκτρικά concept στο Tokyo

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Yamaha: Με τρία νέα ηλεκτρικά concept στο Tokyo

NEWSMOTO

Yamaha: Με τρία νέα ηλεκτρικά concept στο Tokyo

NEWSMOTO

H Yamaha αποκάλυψε πρόωρα τρία νέα ηλεκτρικά concept τα οποία και θα παρουσιαστούν επίσημα στο 46ο Σαλόνι του Tokyo, το οποίο ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στις 24 Οκτωβρίου. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα scooters Ε01 και Ε02.

Advertisement
Advertisement

 

Με αυτά τα νέα ηλεκτρικά concept που θα γνωρίσουμε καλύτερα στο Tokyo, το ιαπωνικό εργοστάσιο δηλώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του για την παραγωγή ηλεκτρικών δίτροχων στο μέλλον ξεκινώντας από τις ανάγκες αστικής μετακίνησης

Advertisement
Advertisement

E01 concept


Αυτό το μοντέλο αστικής μετακίνησης χρησιμοποιεί ηλεκτρικό κινητήρα με επιδόσεις που συγκρίνονται με κινητήρα εσωτερικής καύσης 125 κ.εκ.. Η Yamaha σχολιάζει ότι οι μπαταρίες του φορτίζονται γρήγορα και παρέχουν μεγάλη αυτονομία, καθώς και άλλα πλεονεκτήματα για άνετη μετακίνηση στους δρόμους της πόλης.

Το E01 συνδυάζει τις τεχνολογίες που εφαρμόζει η Yamaha στα σκούτερ και τα ηλεκτρικά της οχήματα και προσφέρει πρακτική αλλά και ποιοτική καθημερινή μετακίνηση, που υπερβαίνει εκείνη των συμβατικών σκούτερ. Εκτός από εξαιρετική άνεση, παρέχει ένα σχέδιο που τονίζει μια νέα γενιά σπορ στυλ.

Advertisement

Ε02 concept

Yamaha ηλεκτρικά concept Tokyo
Το πρωτότυπο Ε02 παρουσιάζει επιδόσεις παρόμοιες με ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης 50 κυβικών και σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τη μετακίνηση στην πόλη. Είναι μικρών διαστάσεων, ελαφρύ και άνετο στον χειρισμό του σύμφωνα με την Yamaha και διαθέτει εύκολα αφαιρούμενη μπαταρία.

Advertisement

Εστιασμένο στην ομαλή οδήγηση για την οποία είναι γνωστά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, το E02 δίνει νέα αξία στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερη διασκέδαση και πιο οικεία αίσθηση. Η εξωτερική σχεδίαση τονίζει οπτικά τη μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα, δίνοντας μια σαφή ένδειξη της ελαφριάς και ευέλικτης οδήγησης που προσφέρει το concept.

YPJ-YZ concept


Τα δύο ηλεκτρικά scooters συνοδεύει και το YPJ-YZ, ένα ποδήλατο Mountain που χρησιμοποιεί και ηλεκτρικό κινητήρα και φιλοσοφία σχεδίασης για οδήγηση εντός και εκτός πίστας. Το πλαίσιο είναι ειδικά σχεδιασμένο για συγκέντρωση της μάζας και παραπέμπει στη μηχανολογική φιλοσοφία των αγωνιστικών μοντέλων motocross YZ (τοποθέτηση του βάρους του πλαισίου κοντά στο κέντρο για καλύτερο χειρισμό), όπου ο κάτω σωλήνας χωρίζεται σε δύο μέρη, παρέχοντας μια μοναδική διαμόρφωση για την τοποθέτηση της μπαταρίας.

Advertisement

Το YPJ-YZ παρέχει σταθερότητα στις στροφές και ευκολία στον χειρισμό ακόμα και σε πολύ σκληρό οδόστρωμα, ενώ το ελαφρύ του πλαίσιο σχεδιάστηκε με βάση τα μοντέλα της σειράς ΥΖ. Αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο προσφέρει μια διασκεδαστική, αναζωογονητική και πρωτόγνωρη εμπειρία οδήγησης, καθώς και μια νέα μορφή διασκέδασης που παραπέμπει στο μέλλον.

Η Yamaha ανακοίνωσε επίσης ότι την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Tokyo θα κάνουν δύο ακόμη μοντέλα έκπληξη στις 23 Οκτωβρίου, οπότε μείνετε συντονισμένοι.