Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

WorldSBK: Από την Ducati στην HRC ο Alvaro Bautista!

Ελλάδα 2:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WorldSBK: Από την Ducati στην HRC ο Alvaro Bautista!

NEWSMOTO

WorldSBK: Από την Ducati στην HRC ο Alvaro Bautista!

NEWSMOTO

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike είδε την πιο καυτή μεταγραφή του αυτή τη σεζόν. Η Honda Racing Corporation (HRC) ανακοίνωσε επίσημα τον Alvaro Bautista ως επίσημο αναβάτη για την επόμενη σεζόν πριν τελειώσει η φετινή.

Advertisement
Advertisement

 

Ο Ισπανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην κλάση GP των 125 κυβικών έκανε ένα αξέχαστο ντεμπούτο φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati και τη νέα Panigale και κέρδισε τους έντεκα πρώτους αγώνες σερί, ενώ έχει συνολικά κερδίσει μέχρι τώρα 15 αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Όλα έδειχναν ότι δεν θα αντιμετωπίσει φέτος δυσκολίες στην κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος, όμως από τη μέση της σεζόν και έπειτα ξεκίνησαν οι πτώσεις αλλά και η αντεπίθεση του περσινού πρωταθλητή και εργοστασιακού αναβάτη της Kawasaki Jonathan Rea. Πλέον βρίσκεται δεύτερος με φαβορί για τον τίτλο τον πρωταθλητή Rea.

Το μεταγραφικό παζάρι για τον Ισπανό παιζόταν αρκετό καιρό τώρα με την Ducati να επιθυμεί την ανανέωση του συμβολαίου του και την Honda να τον προσεγγίζει και να βάζει φωτιά στις φήμες για την μεταγραφή του. Τελικά οι φήμες έγιναν πραγματικότητα και ο Bautista θα συμμετέχει το 2020 με την Honda και το αναμενόμενο νέο Fireblade.

“Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα, είμαι πολύ χαρούμενος με την οικογένεια της Ducati. Ξεκινήσαμε με τη νέα μοτοσυκλέτα και ένα καινούριο project και κερδίζαμε πολλούς αγώνες. Δεν ήταν εύκολο, όμως το project που μου πρόσφερε η HRC με έδωσε μεγάλο κίνητρο γιατί ξεκινάμε από το μηδέν. Νιώθω ως ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους σε αυτό το project.”, δήλωσε ο Bautista.

Advertisement

Σχετικά με την μεταγραφή του Bautista στη Honda, ο πρόεδρος της HRC, Yoshishige Nomura, δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Alvaro Bautista στο project μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike για την επόμενη χρονιά. Η άφιξή του στην αγωνιστική οικογένεια της Honda αποδεικνύει την δυνατή δέσμευσή μας για να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας σε κάθε κατηγορία motosport και να παλέψουμε για να πετύχουμε αποτελέσματα κορυφής, για τις καλύτερες τεχνολογικές καινοτομίες και για να προσφέρουμε στους οπαδούς και τους πελάτες μας διασκέδαση, χαρά και τέλεια προϊόντα…Είμαστε σίγουροι ότι (σ.σ. ο Bautista) θα κάνει σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του project μας στο συναρπαστικό και γεμάτο προκλήσεις Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike”.