Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Virtual επίσκεψη στα μουσεία Lamborghini και Ducati

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Virtual επίσκεψη στα μουσεία Lamborghini και Ducati

Men + Speed

Virtual επίσκεψη στα μουσεία Lamborghini και Ducati

Men + Speed

Τα πάντα μπορείς να κάνεις από τον καναπέ σου, αρκεί να κρατάς στα χέρια σου ένα smartphone, ένα tablet ή ένα laptop. Ας πάμε μια εικονική βόλτα από την Μπολόνια στη Σαντ’ Άγκατα μέσα από το Street View της Google… ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα δεν έχει τη χάρη μιας αληθινής επίσκεψης, ωστόσο η εικονική περιήγηση σε δύο σημαντικά μουσεία της ιταλικής motorvalley έχει το ενδιαφέρον της, χώρια που είναι εντελώς και μια καλή προετοιμασία, ειδικά αν πρόκειται να επισκεφτείς τα μουσεία.

Μέσα στο 2013, τόσο η Lamborghini όσο και η Ducati – οι δύο ιταλικές και μονάκριβες  θυγατρικές του ομίλου VW – έβαλαν τα μουσεία τους στο street view του Google Maps. Έτσι μπορεί ο καθένας να τα επισκεφτεί εντελώς δωρεάν. Η ανάλυση της πανοραμικής φωτογραφίας μάλιστα είναι τόσο υψηλή, που πραγματικά έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα στο μουσείο. Κάνοντας ζουμ, μπορείς να αναλύσεις τα φρένα και τις αναρτήσεις των Ducati, ενώ για τις Lamborghini υπάρχει και ξενάγηση μέσα σε κάποια αυτοκίνητα.
[nggallery id=3221]
Έχοντας επισκεφτεί πολύ πρόσφατα και τα δύο μουσεία, να σας πω ότι σε εκείνο της Lamborghini το μόνο που έχει αλλάξει είναι η διάταξη των αυτοκινήτων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μπορείτε να δείτε από το street view όλα τα εξωτικά supercar από το ’63 μέχρι σήμερα: από την κόκκινη 350GT, την πρώτη Lambo της ιστορίας στην κίτρινη Miura του Gandini, στην πρώτη πράσινη Countach έως τις πιο σύγχρονες Jalpa, Murcielago, Gallardo και Aventador. Την τελευταία μπορείτε να τη δείτε ολόγυμνη όπως τη γέννησε η μανούλα Lamborghini στη Sant’ Agata, με το carbon πλαίσιο και τις σέξι push rod αναρτήσεις σε πλήρη εμφάνιση. Βέβαια, η πιο εντυπωσιακή εικόνα είναι στο περίφημο εσωτερικό της Miura.

Από την άλλη, η virtual tour στο μουσείο της Ducati, το οποίο βρίσκεται μέσα στο εργοστάσιο του Borgo Panigale, δεν διαφέρει από τ’ αλήθεια. Εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα, από το Cucciolo, το πρώτο μοτοποδήλατο Ducati μέχρι τις πρωταθλήτριες 851, 916 και 996  των Superbike καθώς και τις περισσότερες μηχανές MotoGP από το 2004 μέχρι σήμερα.
[nggallery id=3222]
Αν δεν είστε εξοικιωμένοι με το street view, η χρήση του είναι πολύ απλή, μια και χαϊδεύοντας την οθόνη του ipad ή κινώντας το ποντίκι μέσα στη φωτογραφία, περιστρέφετε το βλέμμα σας δεξιά – αριστερά και πάνω – κάτω. Πατώντας πάνω στα βέλη προχωράτε μέσα στο χώρο ενώ με τα πλήκτρα + και – μπορείτε να ζουμάρετε την εικόνα για καλύτερη λεπτομέρεια.

Advertisement
Advertisement

Καλή ξενάγηση!

Μπορείτε να περιηγηθείτε στο μουσείο της Lamborghini πατώντας εδώ.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στο μουσείο της Ducati πατώντας εδώ.