Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το απόλυτο ποδήλατο για… κυνηγούς

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το απόλυτο ποδήλατο για… κυνηγούς

NEWSMOTO

Το απόλυτο ποδήλατο για… κυνηγούς

NEWSMOTO

Αυτό το ποδήλατο θα σας κάνει να ξεχάσετε τα θηριώδη 4Χ4 στις κυνηγητικές σας εξορμήσεις.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί οι περισσότεροι κυνηγοί να συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα θηριώδη 4Χ4 τους, ωστόσο ακόμα και αυτή η μόδα αρχίζει και αλλάζει. Αρκετές είναι οι εταιρείες που έχουν εξελίξει νέα οχήματα σκληρής χρήσης τα οποία περιλαμβάνουν από ATV μέχρι ηλεκτρικά ποδήλατα. Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σύνολα που έχουμε συναντήσει το τελευταίο διάστημα σε αυτήν την κατηγορία προέρχεται από την QuietKat η οποία παρουσίασε το πολύ ιδιαίτερο ηλεκτρικό της ποδήλατο Ranger AWD.

Το πρώτο πράγμα και ίσως πιο ενδιαφέρον του ποδηλάτου είναι η κίνηση και στους δύο τροχούς. Στον εμπρός τροχό έχει τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας hub, ενώ την κίνηση στον πίσω τροχό δίνει ένας κεντρικός ηλεκτροκινητήρας τοποθετημένος στην πεταλιέρα. Η συνολική απόδοση είναι 1,5 kW και η μπαταρία είναι της Panasonic με δυνατότητα αυτονομίας έως 83 χιλιόμετρα.

Όλη η δομή του συστήματος μετάδοσης είναι μελετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να διαθέτει όσο το δυνατόν λιγότερα εξαρτήματα. Λιγότερα εξαρτήματα, σημαίνει λιγότερες πιθανότητες ζημιάς. Το πλαίσιο του ποδηλάτου είναι ελαφρύ από αλουμίνιο και οι αναρτήσεις είναι της RST με πολύ καλή συμπεριφορά στα σκληρά εδάφη, ενώ τα φρένα με δίσκους εμπρός και πίσω εγγυώνται αποτελεσματική πέδηση.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα ένα στοιχείο που κάνει το Ranger AWD είναι ο χώρος φόρτωσης που διαθέτει στο πίσω μέρος. Ο κυνηγός θα μπορέσει εύκολα να μεταφέρει όλο τον εξοπλισμό του και παράλληλα να τοποθετήσει τα θηράματα του σε ασφαλές σημείο και χωρίς να επηρεάζουν την οδήγηση. Η τιμή του μοναδικού αυτού ποδηλάτου είναι στα 3.200 ευρώ και έρχεται με χρωματισμό παραλλαγής.