Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τι νέο φέρνει η έκδοση Expedition της Husqvarna Norden 901 (+video)

Ελλάδα 5:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι νέο φέρνει η έκδοση Expedition της Husqvarna Norden 901 (+video)

NEWSMOTO

Τι νέο φέρνει η έκδοση Expedition της Husqvarna Norden 901 (+video)

NEWSMOTO

Η νέα Husqvarna Norden 901 Expedition προσθέτει περισσότερη άνεση, περισσότερη ελευθερία και περισσότερη περιπέτεια στον αναβάτη.

Advertisement
Advertisement

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την πρώτη προσπάθεια της Husqvarna να μπει στον κόσμο των μεγάλων adventure μοτοσικλετών παρουσιάζοντας την Norden 901. Το μοντέλο είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το κοινό να στέκεται με τις ώρες στις βιτρίνες των καταστημάτων να την χαζεύει, με την vintage εμφάνιση, τα κορυφαία περιφερειακά και τις εκτός δρόμου δυνατότητες να ξεχωρίζουν.

Για το 2023 η Husqvarna δεν επαναπαύθηκε στις δάφνες της Norden και προχώρησε στη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης την οποία ονομάζει Expedition. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει στόχο να ανεβάσει το επίπεδο άνεσης και εργονομίας της μοτοσικλέτας βοηθώντας την να γίνει πιο αποτελεσματική στα μακρινά ταξίδια και την κίνηση σε διαφορετικά τερέν.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο πράγμα που συναντάμε στην Expedition είναι η ζελατίνα προστασίας η οποία είναι πολύ καλύτερη προσφέροντας άψογη προστασία από τον αέρα. Μαζί με την ζελατίνα έρχονται τα θερμαινόμενα grip, η θερμαινόμενη σέλα, οι μαλακές πλαϊνές βαλίτσες με τις μεταλλικές βάσεις και η μεγάλη αλουμινένια προστατευτική ποδιά του κινητήρα.

Ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή όμως έρχεται στις αναρτήσεις. Η Norden 901 Expedition έχει αναβαθμιστεί σημαντικά σε αυτόν τον τομέα και είναι εξοπλισμένη με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 48 χιλ. WP XPLOR (σε σχέση με το 43άρι WP Apex της απλής έκδοσης) και ένα ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ WP XPLOR PDS. Οι αναρτήσεις έχουν μεγαλύτερες διαδρομές (240 χιλ.) και πολύ μεγαλύτερη ποιότητα λειτουργίας με αποτέλεσμα το ταξίδι και οι χωμάτινες επιφάνειες να γίνονται παιχνιδάκι.

Advertisement

Διαφορές έχουμε και στα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας με την Husqvarna να έχει προσθέσει την επιλογή Expedition Mode στη λειτουργία των συστημάτων. Σε αυτήν την επιλογή ο αναβάτης έχει την ευχέρεια να ρυθμίσει όπως εκείνος θέλει τα συστήματα της μοτοσικλέτας (Traction Control, ABS Στροφής κλπ).

Advertisement

Παράλληλα, αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα συνδεσιμότητας με τη μεγάλη ψηφιακή οθόνη της Norden 901 με ενσωματωμένη πλοήγηση και αμέτρητες άλλες υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή του αναβάτη εύκολη. Η Husqvarna Norden 901 Expedition είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα στην τιμή των 17.990 ευρώ.

Η αποκάλυψη του νέου Expedition έγινε στη Νότια Αφρική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Οι KTM, Husqvarna, GasGas στην Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε.
Husqvarna Norden 901 και Cyril Despres στην Ισλανδία (+video)
Husqvarna Vitpilen & Svartpilen 2022