Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ταξίδι με μία μοτοσυκλέτα 100 ετών (+video)

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ταξίδι με μία μοτοσυκλέτα 100 ετών (+video)

NEWSMOTO

Ταξίδι με μία μοτοσυκλέτα 100 ετών (+video)

NEWSMOTO

Ζήστε από κοντά το ταξίδι του Mark Hunnibell καθώς διασχίζει την Αμερική με μία μοτοσυκλέτα Henderson 100 ετών. Ο Captain Hunnibell έχει αναρτήσει την πορεία του ταξιδιού του στο διαδίκτυο. Έτσι και εσείς μπορείτε να τον ακολουθήσετε.

Advertisement
Advertisement

 

Η ιστορία μας ξεκινά από την Νέα Υόρκη αλλά από το… 1919. Τότε ο Βρετανός πιλότος της RAF C.K. Shepherd οδηγώντας μία Henderson motorcycle. Κατέγραψε το ταξίδι του και μετά έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο: «Διασχίζοντας την Αμερική με μοτοσυκλέτα» (Across America By Motor-Cycle) το 1922. Τώρα 100 χρόνια μετά την ιστορία επαναλαμβάνει ο captain Mark L. Hunnibell με μία πλήρως αναπαλαιωμένη Henderson του 1919. Μοναδική διαφορά με το παρελθόν αποτελεί το χρώμα του δίκυκλου το οποίο είναι κόκκινο αντί χακί.

Advertisement
Advertisement

Η Henderson κατασκεύασε τις πρώτες τετρακύλινδρες μοτοσυκλέτες. Ήταν τα πιο γρήγορα οχήματα της εποχής. Την εταιρία δημιούργησαν τα αδέρφια Tom και William Henderson στο Ντιτρόιτ το 1911 και την πούλησαν στον Ignaz Schwinn το 1917 ο οποίος πήγε την γραμμή παραγωγής στο Σικάγο. Μία από αυτές (Chicago bikes όπως τα αποκαλούν) είναι και αυτή του Mark Hunnibell με κινητήρα 1.147 κ.εκ. με 14, 2 ίππους, είχαν ένα φρένο (πίσω) και κιβώτιο τριών ταχυτήτων.

Η συγκεκριμένη είναι του 1919 και άνηκε στον πατέρα του Hunnibell. Ξεκίνησε την αναπαλαίωση της το 2000 και την τελείωσε το 2018. Το δυσκολότερο κομμάτι ήταν (φυσικά) ο κινητήρας, το κατάφερε και τώρα ξεκινά κάτι σχεδόν ακατόρθωτο. Το coast to coast των ΗΠΑ, όπως έγινε πριν από 100 χρόνια. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι δρόμοι έχουν αλλάξει ή δεν υπάρχουν ενώ οι διαδρομές έχουν διαφοροποιηθεί και γεωγραφικά. Φυσικά το ταξίδι του Hunnibell, θα γίνει σε επαρχιακούς δρόμους και θα μπαίνει στις εθνικές οδούς μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Advertisement

Επειδή ζούμε στο έτος 2019 και όχι στο 1919, μπορείτε να το ακολουθήσετε και εσείς στο website, του Hunnibell. Έχει GPS tracker για να βλέπετε ακριβώς που είναι. Την στιγμή που γράφαμε το κομμάτι ήταν στην κομητεία του Φρίμοντ στο Κολοράντο. Για να ολοκληρώσει το ταξίδι του πρέπει να διασχίσει τις πολιτείες της Γιούτα, της Νεβάδα και να περάσει στην Καλιφόρνια. Ο  Mark L. Hunnibell  έχει την βοήθεια της AMA (American Motorcycle Association) σε ότι αφορά την τεχνική υποστήριξη και ασφάλεια.

Φυσικά ο Mark L. Hunnibell θα εκμεταλλευτεί όσο μπορεί αυτό το ταξίδι. Θα συμπληρώσει και επανεκδώσει το βιβλίο του Shepherd με επιπλέον χάρτες φωτογραφίες και σημειώσεις. Επιπλέον θα δημιουργήσει ένα ebook και audiobook αλλά και μία εκτυπωμένη έκδοση μέσα στο 2019.

Advertisement

 

 

 

Advertisement