Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

Newsmoto

Τα Michelin Power Slick και Power Rain στην πιο μικρή και ασύμμετρη πίστα της σεζόν

  • του Γιάννου Κατσιμπάρου

Μετά τον ενθουσιασμό της Καταλονίας, η ομάδα της Michelin Motorsport και οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP κατευθύνονται βόρεια στη Γερμανία για τον επόμενο αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος, Grand Prix της Liqui Moly Motorrad Deutschland, στην εμβληματική πίστα του Sachsenring.

Η πίστα του Sachsenring βρίσκεται κοντά στο Chemnitz της Σαξονίας, έχει μήκος 3.771 μέτρα, είναι  αριστερόστροφη και αποτελεί την πιο κοντή σε μήκος πίστα του πρωταθλήματος. Ωστόσο, οι 10 αριστερές στροφές σε συνδυασμό με τις 3 δεξιές και την ευθεία των μόλις 700μ. ασκούν μεγάλη πίεση στην αριστερή πλευρά του ελαστικού. Λόγω αυτής της διάταξης,  τα ελαστικά περνούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πλαγιασμένα στην αριστερή πλευρά τους παρά στην όρθια θέση τους κι σκεφτεί κανείς ότι αυτό επαναλαμβάνεται για 30 γύρους, τότε αντιλαμβάνεται ότι τα MICHELIN Power Slicks ελαστικά έχουν μια εξειδικευμένη αποστολή στο συγκεκριμένο αγώνα. 

Όπως το 2019, για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν ολόκληρη η γκάμα θα είναι ασύμμετρη, με όλα τα εμπρός και πίσω ελαστικά να φέρουν σκληρότερο μείγμα γόμας στην αριστερή πλευρά του πέλματος σε αντίθεση με τη δεξιά που θα είναι πιο μαλακό για να μπορεί να έρχεται άμεσα στη θερμοκρασία λειτουργίας, όταν ο αναβάτης θα αναζητάει καλή πρόσφυση σε οποιαδήποτε από τις τρεις δεξιές στροφές της πίστας.

Η Γερμανική πίστα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χώρας κοντά στις πόλεις Dresden και Leipzig και παρόλο ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στην καρδιά του καλοκαιριού πάντα υπάρχει η πιθανότητα να είναι ψυχρός και υγρός ο καιρός στη συγκεκριμένη περιοχή. Σε περίπτωση που υπάρξουν βρόχινες καιρικές συνθήκες η Michelin θα έχει διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain ελαστικά σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας, όπου μόνο τα πίσω θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης έχοντας σκληρότερο μείγμα γόμας στην αριστερή πλευρά του πέλματος.

Όλα τα ρεκόρ MotoGP στο Sachsenring σημειωθήκαν  το 2019 από το Marc Marquez, με χρόνο ρεκόρ όλων των εποχών στο 1’20.195 και τον Andrea Dovizioso, τον ίδιο χρόνο, με  το ρεκόρ ταχύτητας πίστας με  298.2 χλμ./ ώρα. Με τον τρέχοντα αγώνα να πραγματοποιείται ένα μήνα νωρίτερα, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε, με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, εάν αυτά τα ρεκόρ  θα  εξακολουθούν να ισχύουν μετά τον αγώνα του 2021.

Σχολιάζοντας τον αγώνα του Sachsenring που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο , ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Two-Wheel Motorsport, δήλωσε: «Μετά από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο στην Καταλονία με την ολισθηρή επιφάνεια της πίστας, ανυπομονούμε για ακόμη περισσότερες προκλήσεις στη Γερμανία, με την πολύ συγκεκριμένη διάταξη της πίστας, εδώ στο Sachsenring. Η μικρή απόσταση γύρου με μόνο τρεις δεξιές στροφές καθιστά το σχεδιασμό των μειγμάτων γόμας της γκάμας  ελαστικών αρκετά περίπλοκο. Ωστόσο, οι μηχανικοί ελαστικών μας έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε στους αναβάτες αυτό που χρειάζονται για να βγουν έξω και να μας προσφέρουν ένα συναρπαστικό αγώνα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που θα είναι διαφορετικό στη Γερμανία είναι η απουσία θεατών. Μετά από περίπου 25.000 θαυμαστές που πανηγύριζαν για τους αναβάτες την ημέρα του αγώνα στη Βαρκελώνη, θα επιστρέψουμε σε έναν κλειστό αγώνα. Ελπίζουμε όλοι μας ότι οι συνθήκες θα αρχίσουν να βελτιώνονται πολύ σύντομα σε όλο τον κόσμο και ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να καλωσορίζουμε τους θεατές πίσω σε όλες τις πίστες, για να πανηγυρίζουν τους ήρωές τους»

Ο αγώνας του Σαββατοκύριακου θα ξεκινήσει με δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών 1 και 2 την Παρασκευή, ακολουθούμενες από τις ελεύθερες δοκιμές 3 και 4 και Προκριματικά 1 και 2 το Σάββατο. Ωστόσο, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί  τη συνηθισμένη ώρα στις 14:00 τοπική ώρα, σε αντίθεση με τον αγώνα της Καταλονίας που πραγματοποιήθηκε μια ώρα νωρίτερα, μετά το πρωινό Warm Up. 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto