Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

SYM VF 125: Η συνέχεια της παράδοσης

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SYM VF 125: Η συνέχεια της παράδοσης

NEWSMOTO

SYM VF 125: Η συνέχεια της παράδοσης

NEWSMOTO

Ιδιαίτερα γνωστή για scooters της, η SYM έχει μεγάλη ιστορία και έντονη παρουσία στις ασιατικές αγορές και στην κατηγορία των παπιών. Το VF 125 είναι η σύγχρονη συνέχεια των κλασσικών δίκυκλων με ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

 

Στην Ευρώπη και τη χώρα μας, τα «παπιά» της SYM κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση το 2016, με το MAGIC 125 SR, το πρώτο παγκοσμίως Euro4 «παπί». Τον Μάρτιο του 2019 κάνει την εμφάνιση το δυνατότερο «παπί» της αγοράς VF 185 με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και ακολουθεί το VF125. Το μικρότερο VF διαφέρει σχεδιαστικά από τα υπόλοιπα κλασικά παπιά έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στην ελληνική αγορά. Η σχεδίασή του το φέρνει πιο κοντά στο κορυφαίο 185, μαρτυρώντας την κοινή καταγωγή τους. Με sport αναφορές, επιφάνειες carbon υφής, δυναμικές γραμμές, επιθετικό πίσω τμήμα που καταλήγει σε μία αεροδυναμική αεροτομή, κάλυμμα εξάτμισης με επινικελωμένες λεπτομέρειες, σιρίτι στις ζάντες αλλά και εντυπωσιακό διακοσμητικό «πλαίσιο» χωροδικτύωμα κόκκινου χρώματος, δείχνουν τις προθέσεις των σχεδιαστών της SYM.

Advertisement
Advertisement

Το πίσω κομψό, εξαγωνικό φωτιστικό σώμα είναι τύπου LED, (σύνολο 28 LED), παρέχει υψηλής απόδοσης φωτισμό. Σε κάθε πλευρά της μπροστινής μάσκας υπάρχουν φώτα ημέρας (DRL), αποτελούμενα από 9 LEDs σε σχήμα τόξου. Η σέλα είναι 2 επιπέδων, με αντιολισθητική επένδυση και χαρακτηριστική κόκκινη ραφή επιτυγχάνει  εργονομική θέση οδήγησης. Στα θετικά του VF125 είναι και τα μαρσπιέ μεγάλης επιφάνειας του συνεπιβάτη. Κάτω από τη σέλα, υπάρχουν έξυπνες θήκες για τα εργαλεία του οχήματος και αρκετός αποθηκευτικός χώρος για μικροπράγματα όπως αδιάβροχα και γάντια. Ανοίγει εύκολα από ένα διακόπτη τοποθετημένο στο δεξί χειριστήριο του τιμονιού, χωρίς να χρειάζεται να σβήσει το όχημα.

Advertisement

Ο πίνακας οργάνων, αποτελείται από ένα αναλογικό στροφόμετρο και μία ψηφιακή LCD οθόνη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και περιμετρικά σε αυτά ενημερωτικές λυχνίες. Επιπλέον, ο κεντρικός μαγνητικός διακόπτης, αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας από την πιθανότητα κλοπής.

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του VF 125 είναι: Οι ζάντες αλουμίνιου με tubeless ελαστικά, για καλύτερο έλεγχο και μεγαλύτερο κράτημα σε στροφές. Τα δύο δισκόφρενα 220mm, με σωληνάκια υψηλής πίεσης και δαγκάνα 2 εμβόλων εμπρός και σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS) που προσφέρει άμεση και αποτελεσματική πέδηση. Οι αναρτήσεις με εμπρόσθιο τηλεσκοπικό πιρούνι 94mm διαδρομής και 26mm διαμέτρου και οι πίσω αναρτήσεις λαδιού-αερίου με εξωτερικό δοχείο αερίου – διαδρομής 60mm, ρυθμιζόμενες ως προς την προφόρτιση.

Advertisement

Παρά την sport εμφάνιση, το VF125 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μέγιστη οικονομία, υψηλή  αυτονομία και σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις από τον προκάτοχό του.Διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμου (EFI) από την KEIHIN, με κατανάλωση μόλις 1,87lt/100Km (EURO 4) και πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2 42g/km. Επιτυγχάνει υψηλή αυτονομία, χάρη στη χαμηλή κατανάλωση και το δοχείο καυσίμου 3,8 lt Ο κινητήρας του, είναι 4χρονος, αερόψυκτoς, 2βάλβιδος, SOHC, με χωρητικότητα 123 κ.εκ. με απόδοση 8,5 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ημιαυτόματο 4 σχέσεων.

Advertisement

Το VF125 κυκλοφορεί σε 3 χρωματισμούς (Γκρίζο, Μπλε, Κόκκινο) με ματ αποχρώσεις, με το διακοσμητικό «πλαίσιο» χωροδικτύωμα να παραμένει κόκκινο. Οι ζάντες είναι μαύρες ματ με λευκό σιρίτι στην περίμετρό τους. Στόχος της Sym είναι το VF125 να κερδίσει το κοινό στην premium κατηγορία και για αυτό προσφέρεται με το καλύτερο πακέτο υποστήριξης της αγοράς με 2 χρόνια δωρεάν τις εργασίες των service και 4 χρόνια εγγύηση. Η τιμή του είναι στα 2.260 ευρώ.