Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Στρατηγικές και διαθέσιμα ελαστικά για το GP της Μόντσα

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στρατηγικές και διαθέσιμα ελαστικά για το GP της Μόντσα

NEWSMOTO

Στρατηγικές και διαθέσιμα ελαστικά για το GP της Μόντσα

NEWSMOTO

Η ώρα της μάχης στον «Ναό της Ταχύτητας» πλησιάζει! H Scuderia Ferrari ενθουσίασε τους tifosi κάνοντας το 1-2, με τον Kimi Raikkonen στην pole position για πρώτη φορά φέτος και τον Sebastian Vettel να τον πλαισιώνει.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Στη δεύτερη σειρά του grid θα βρίσκονται οι δύο Mercedes, με τον Lewis Hamilton και τον Valtteri Bottas, σε μία μάχη που αναμένεται συναρπαστική. Πολλά ενδέχεται να κριθούν στη φθορά των ελαστικών. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες είναι οι εκτιμήσεις της Pirelli για το ιταλικό Grand Prix.

Η λογική επιλογή είναι αυτή του ενός pit stop. Εκκινώντας με την πολύ μαλακή γόμα και αλλάζοντας στη μαλακή μετά από 20-30 γύρους. Όπως βλέπετε, το ‘παράθυρο’ για αλλαγή είναι πολύ μεγάλο σε αυτόν τον αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Όσοι εκκινήσουν με την μαλακή γόμα (επιλογή που έχουν όσοι δεν βρέθηκαν στο Q3), μπορεί να φτάσουν μέχρι τον γύρο 35 πριν μπουν για αλλαγή. Ενώ υπάρχει και μία τρίτη επιλογή αλλά αυτή αρκετά ακραία. Της εκκίνησης με την πολύ μαλακή γόμα και έπειτα τη χρήση της μέσης γόμας. Αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή αν οι θερμοκρασίες ήταν πολύ ψηλά αν και ο καιρός εξελίσσεται διαφορετικά, ακόμα και με απειλή βροχής.

Αναλυτικά οι πιθανές στρατηγικές…

Advertisement

Όσο για τα διαθέσιμα σετ ελαστικών για τον δέκατο-τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, έχουμε ασυνήθιστη ομοιομορφία στις επιλογές για τους οδηγούς της ιταλικής και της γερμανικής ομάδας.

Advertisement

Όλοι έχουν στη διάθεσή τους από ένα απάτητο σετ μέσης γόμας της Pirelli, όλοι έχουν από ένα απάτητο σετ μαλακής γόμας το οποίο θα χρησιμοποιήσουν λογικά στο δεύτερο στιντ και όλοι έχουν από τέσσερα πατημένα σετ πολύ μαλακής γόμας.

Δείτε αναλυτικά τα διαθέσιμα σετ στο infographic που ακολουθεί.

pirelli-monza18-sets4race-infographic640tall

Advertisement