Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Σε τέσσερις εκδόσεις η ανανεωμένη -και αγέραστη- Vespa GTS (+video)

Ελλάδα 7:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε τέσσερις εκδόσεις η ανανεωμένη -και αγέραστη- Vespa GTS (+video)

NEWSMOTO

Σε τέσσερις εκδόσεις η ανανεωμένη -και αγέραστη- Vespa GTS (+video)

NEWSMOTO

Η Piaggio πήρε τα… εργαλεία της και αναβάθμισε στα σημεία τη σειρά Vespa GTS για την επόμενη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Περιμέναμε αρκετό καιρό τώρα η Vespa να προχωρήσει σε ένα φρεσκάρισμα της θρυλικής GTS. Ίσως, εκείνο που έκανε τους ανθρώπους της Piaggio να είναι διστακτικοί στην ανανέωση του μοντέλου ήταν το γεγονός ότι η γκάμα των GTS εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων ανάμεσα στις Vespa αποδεικνύοντας την αντοχή της στο χρόνο και φυσικά την ποιότητα κατασκευής που διαθέτει.

Για το 2023 η Vespa προχώρησε σε προσεκτικές κινήσεις προκειμένου αφενός να μην αλλάξει την επιτυχημένη συνταγή και αφετέρου να δώσει μια νέα πνοή στο scooter. Σχεδιαστικά λοιπόν η GTS διατηρεί τις βασικές αρχές που είναι η «τρυφερή» σιλουέτα με πολλές εκλεπτυσμένες στρογγυλεμένες επιφάνειες, η ποιότητα κατασκευής και οι σύγχρονες λεπτομέρειες που συνεργάζονται με την παραδοσιακή δομή της GTS.

Advertisement
Advertisement

Σημαντική διαφορά έχουμε στις εκδόσεις οι οποίες πλέον είναι τέσσερις. Η Vespa προσφέρεται στις εκδόσεις GTS, GTS Super, GTS SuperSport και GTS SuperTech. Η κάθε μια από τις εκδόσεις συνοδεύεται από το δικό της εξοπλισμό και ιδιαίτερο χρωματισμό με την Vespa να έχει προσθέσει συστήματα όπως Keyless σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, έγχρωμη οθόνη TFT με σύστημα συνδεσιμότητας και USB θύρες φόρτισης.

Ο κινητήρας της Vespa είναι αναβαθμισμένος για να ακολουθεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro5. Στην περίπτωση της GTS 125, ο κινητήρας είναι ο νέο i-get με έμφαση στην οικονομία και τις καλές επιδόσεις, ενώ στην περίπτωση της GTS 300 έχει χρησιμοποιηθεί το σύνολο HPE (High Performance Engine) το οποίο συναντάμε στο καινούριο Beverly 300 hpe.

Advertisement

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο με την Piaggio να επιμένει στο συγκεκριμένο υλικό καθώς είναι 100% ανακυκλώσιμο και προσφέρει αντοχή, ασφάλεια και δυναμική συμπεριφορά. Η εμπρός ανάρτηση είναι καινούρια με επανασχεδιασμένο το παραδοσιακό μονόμπρατσο σύστημα, ενώ αρκετά σημεία εργονομίας έχουν βελτιωθεί όπως η σέλα, το πάτωμα και η τοποθέτηση του τιμονιού.

Advertisement

Οι καινούριες Vespa GTS 125 και Vespa GTS 300 θα είναι σύντομα διαθέσιμες στο δίκτυο συνεργατών της Piaggio Hellas με τις τιμές να ορίζονται για την GTS 125 στις 5.499 ευρώ και για την GTS 300 στις 6.499 ευρώ..

Βίντεο παρουσίασης της Vespa GTS.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Vespa 60 ετών ζωντανεύει ξανά! (+video)
Νέα Vespa Pic Nic
Vespa Elettrica RED κατά των πανδημιών (+video)