Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Qooder: Ετοιμάζει ηλεκτρικό τετράτροχο scooter με οροφή (+video)

Ελλάδα 18:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Qooder: Ετοιμάζει ηλεκτρικό τετράτροχο scooter με οροφή (+video)

NEWSMOTO

Qooder: Ετοιμάζει ηλεκτρικό τετράτροχο scooter με οροφή (+video)

NEWSMOTO

Η Ελβετική Qooder αναβιώνει το premium πνεύμα του BMW C1 (το scooter με οροφή της BMW) με το νέο ηλεκτρικό τετράτροχο scooter της.

Advertisement
Advertisement

 

Με τιμή 21.490 ευρώ, δύναμη 60 ίππων και αυτονομία 150 χιλιομέτρων το τετράτροχο scooter με οροφή της Qooder υπόσχεται καθαρές μετακινήσεις με την άνεση του αυτοκινήτου και την ελευθερία της μοτοσυκλέτας.Η ελβετική εταιρεία κατασκευής δίκυκλων και τρίκυκλων scooter Qooder, αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μια τετράτροχη ηλεκτρική έκδοση με οροφή ξυπνώντας μνήμες από το BMW C1 στις αρχές του 2000.

Advertisement
Advertisement

Το νέο όχημα βασίζεται στο ηλεκτρικό τετράτροχο scooter eQooder (φωτογραφίες και video) με αυτονομία 150 χλμ από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου των 10,8 kWh, με μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ. Παρόλο που η Qooder δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τις επιδόσεις για το σκούτερ των 60 ίππων, ο Paolo Gagliardo, Διευθύνων Σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας, υπόσχεται εκπληκτική επιτάχυνση. Ο Gagliardo αποκάλυψε επίσης ότι το e Qooder θα είναι τελικά διαθέσιμο με οροφή, όπως το εικονικό BMW C1. «Εργαζόμαστε σε ένα τέτοιο project», επιβεβαίωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να το καταφέρουμε σωστά και να δημιουργήσουμε κάτι ώστε να παρέχουμε προστασία από τις καιρικές συνθήκες και να αυξήσουμε την αίσθηση ασφάλειας χωρίς να διακυβεύσουμε την ευκινησία του».

Advertisement

Σε αντίθεση με τα δίκυκλα ή τρίκυκλα σκούτερ, το τετράτροχο eQooder χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο με ανεξάρτητη ανάρτηση και στους τέσσερις τροχούς και ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό υδραυλικό σύστημα κλίσης που επιτρέπει στο τετράτροχο σκούτερ να στρίβει σαν μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με τον Paolo Gagliardo δίνει στο eQooder την ευκινησία ενός GT Scooter, αλλά με το χειρισμό, την αίσθηση απόδοσης και την ασφάλεια των τετράτροχων οχημάτων. Οι δύο πίσω τροχοί είναι κινητήριοι, ενώ υπάρχει και ένα μηχανικό διαφορικό στο πίσω μέρος ενώ η κατανομή βάρους είναι στο 50/50.

Ο Gagliardo ισχυρίστηκε επίσης ότι το eQooder προσφέρει ξεχωριστά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ηλεκτρικά τετράτροχα όπως το Renault Twizy ή το πρόσφατο Citroen Ami. «Αυτά τα αυτοκίνητα δεν λύνουν το πρόβλημα της κινητικότητας», είπε και πρόσθεσε: «Μόνο οχήματα με μικρότερο όγκο όπως το αυτοκίνητό μας λύνει το πρόβλημα της συμφόρησης με ευκινησία και διασκέδαση». Για το eQooder αρκούν 5000 ευρώ προκαταβολή και θα μπορείτε να παραγγείλετε στις προδιαγραφές που θέλετε το δικό σας όχημα από το σπίτι σας. Όσο για το eQooder με οροφή η launch version θα είναι διαθέσιμη από τον Απρίλιο.

Advertisement

 

 

Advertisement