Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Pikes Peak: Αποκλεισμός των μοτοσυκλετών

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pikes Peak: Αποκλεισμός των μοτοσυκλετών

NEWSMOTO

Pikes Peak: Αποκλεισμός των μοτοσυκλετών

NEWSMOTO

Ο «αγώνας προς τα σύννεφα» η ανάβαση του Pikes Peak στο Κολοράντο των Η.Π.Α. δεν θα έχει μοτοσυκλέτες στις συμμετοχές της την επόμενη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

 

Μετά τον θάνατο του αναβάτη Carlin Dunne κατά τη διάρκεια του φετινού αγώνα, οι διοργανωτές αποφάσισαν το 2020 να μην αγωνιστούν μοτοσυκλέτες στην ανάβαση του Pikes Peak. Εδώ και 29 χρόνια στην ιστορική ανάβαση αγωνίζονται και μοτοσυκλέτες, όμως την επόμενη χρονιά θα απουσιάζουν.

Advertisement
Advertisement

«Οι μοτοσυκλέτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ανάβασης τα τελευταία χρόνια αλλά δεν ήταν πάντα έτσι» δήλωσε ο διευθυντής του αγώνα, Tom Osborne και πρόσθεσε: «Από την πρώτη διοργάνωση που έγινε στο Pikes Peak, έχουν συμμετάσχει μοτοσυκλέτες 41 χρονιές. Είναι ώρα να εξετάσουμε με προσοχή κάθε πτυχή του αγώνα, μαζί και το κομμάτι των μοτοσυκλετών και να δούμε αν θα πρέπει η μορφή της ανάβασης να αλλάξει τα επόμενα χρόνια».

Από το 2012, που η ανάβαση έχει ασφάλτινη διαδρομή έχουν γίνει αρκετά σοβαρά ατυχήματα, όσο για τους κατασκευαστές, η Ducati είχε σταθερή συμμετοχή και διακρίσεις. Μάλιστα είχε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο έμπειροι αναβάτες όπως ο Carlin Dunne, δίδασκαν σε αρχάριους πώς να… αντιμετωπίσουν την ανάβαση των 19,99 χλμ και 156 στροφών. Η εκκίνηση δίνεται από τα 1.440 μέτρα και ο τερματισμός είναι στα 4.300 μέτρα.