Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Παρουσιάστηκε το νέο Aprilia Tuareg 660

Ελλάδα 13:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρουσιάστηκε το νέο Aprilia Tuareg 660

NEWSMOTO

Παρουσιάστηκε το νέο Aprilia Tuareg 660

NEWSMOTO

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού η Aprilia αποφάσισε να μας παρουσιάσει τις πρώτες εικόνες του νέου Tuareg 660.

Advertisement
Advertisement

Η Aprilia αναφέρει πως αυτό είναι το πιο προηγμένο adventure μοντέλο που έχει φτιάξει ποτέ και μάλιστα η ίδια λέει ότι ανεβάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της κατηγορίας αναφερόμενη ξεκάθαρα στον βασικό της αντίπαλο, το Yamaha Tenere.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον άμεσο αντίπαλο του Yamaha Tenere, που αναμένεται να κοστίζει κοντά στις 10.000€.

Advertisement
Advertisement

Μετά τις RS 660 & Tuono 660, η νέα Tuareg είναι η τρίτη μοτοσυκλέτα στην οικογένεια που χρησιμοποιεί τον νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 660 κ.εκ. Η απόδοσή του κινητήρα  στην περίπτωση του Tuareg έχει μειωθεί στους 80 ίππους με τη ροπή να είναι στα 7,14 kgm. Νέο είναι το σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο με βραχίονες αλουμινίου, που συνδέεται με τον κινητήρα σε 6 σημεία.

Με μόλις 187 κιλά στεγνό βάρος, και με ρεζερβουάρ 18 λίτρων, η Tuareg 660 προβλέπεται να ζυγίζει περί τα 210 γεμάτα κιλά, μια ελαφριά μοτοσυκλέτα για την Adventure Κατηγορία.

Advertisement

Στα ηλεκτρονικά το Tuareg έρχεται με πλήρες οπλοστάσιο βοηθημάτων, με δικάναλο ABS που μπορεί να απενεργοποιηθεί είτε πίσω, είτε και στους 2 τροχούς, Traction Control, Cruise Control, Engine Map και Engine Brake.

Τέσσερα είναι τα Riding Modes, 2 εκ των οποίων είναι ρυθμιζόμενα (1 αφιερωμένο στην off-road οδήγηση). H οθόνη 5 ιντσών είναι έγχρωμη, τεχνολογίας TFT, με τεράστιο όγκο πληροφορίας, ενώ οι σύγχρονοι και εργονομικοί διακόπτες προέρχονται από τα RS 660 και Tuono 660.

Advertisement

Η  Tuareg 660 χαράζει μια νέα διαδρομή με υποδειγματική απόδοση σε όλες τις συνθήκες και με αυθεντικό adventure εξοπλισμό.

Αυτή είναι η μαγεία της πλατφόρμας Aprilia 660: ελαφριά, έξυπνη, πλήρης και εξαιρετικά αποτελεσματική. Επανασχεδιασμένη για να σου παρέχει τον μέγιστο έλεγχο κατά την οδήγηση σε άσφαλτο και χώμα, χάρη στις ξεχωριστές τεχνικές επιλογές που ικανοποιούν την επιθυμία σου για εξερεύνηση.

Advertisement

Αναμένουμε περισσότερα στοιχεία τις επόμενες εβδομάδες για το νέο Tuareg, ενώ το μόνο βέβαιο είναι ότι θα το δούμε στην τελική του μορφή στην EICMA του 2021 τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιβεβαιώθηκε το Tuareg 660 από την Aprilia

Νέες Aprilia RS 125 και Tuono 125

Ανάκληση από την Aprilia για αλλαγή κινητήρα σε RS 660 και Tuono 660