Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Mugello: Άνετη νίκη για τον Fabio Quartararo

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mugello: Άνετη νίκη για τον Fabio Quartararo

NEWSMOTO

Mugello: Άνετη νίκη για τον Fabio Quartararo

NEWSMOTO

Στον απόηχο του τραγικού θανάτου του Jason Dupasquier στην ΜΟΤΟ 3 και κάτω από βαρύ κλίμα τελείωσε ο 6ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από την pole, ο Quartararo δεν κατάφερε να μείνει μπροστά με τον Pecco Bagnaia να παίρνει την εσωτερική γραμμή και να στρίβει πρώτος. Στον 6ο γύρο ο Pecco Bagnaia (Ducati) είχε πτώση και δυστυχώς δεν κατάφερε να ξανά μπει στην πίστα μένοντας εκτός μάχης πολύ γρήγορα.

Ο Johan Zarco (Ducati) που οδήγησε κάποια στιγμή τον αγώνα και για αρκετούς γύρους ήταν δεύτερος πίσω από τον Quartararo έμεινε τελικά εκτός βάθρου τερματίζοντας στην 4η θέση. Ο Fabio Quartararo φανηκε πολύ δυνατός αλλά και συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος καταφέρνοντας να πάρει τη 3η φετινή του νίκη. Ο Miquel Oliveira (ΚΤΜ), κάνοντας έναν εκπληκτικό αγώνα κατάφερε και πέρασε μπροστά στον τελευταίο γύρο τον Joan Mir (Suzuki) ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αλλά και στο πρώτο του φετινό βάθρο, με τον Mir να μένει τελικά τρίτος. Την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο Jack Miller!

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Aleix Espargaro (Aprilia), μπροστά από τον Maverick Vinales (Yamaha), τον Danilo Petrucci και τον Valentino Rossi που έκλεισε την πρώτη δεκάδα! Πτώση είχε στην αρχή του αγώνα ο Marc Marquez ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί όπως και ο Bastianini στο WARM UP, όταν φτάνοντας στην σχάρα , φρέναρε για να μην πέσει πάνω στον Zarco με αποτέλεσμα να πέσει και να εγκαταλείψει τον αγώνα πριν καν αρχίσει. Όπως ήταν φυσικό κανένας δεν πανηγύρισε κανένα βάθρο ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή πριν τον αγώνα στον άδικο χαμό του 19χρονου Jason Dupasquier.

Advertisement
Advertisement

Επόμενος αγώνας στη Βαρκελώνη το σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου.