Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: 1η ημέρα δοκιμών εξέλιξης στη Βαλένθια

Ελλάδα 17:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: 1η ημέρα δοκιμών εξέλιξης στη Βαλένθια

NEWSMOTO

MotoGP: 1η ημέρα δοκιμών εξέλιξης στη Βαλένθια

NEWSMOTO

Μία σεζόν μόλις τελείωσε, μία άλλη μόλις αρχίζει! Λιγότερο από 24 ώρες μετά τη κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ, στο σιρκουί Ρικάρντο Τόρμο είχαμε δοκιμές εξέλιξης για το 2014!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Απόντες από τη πρώτη πράξη του τριήμερου τεστ οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Honda, δηλαδή οι Μαρκέθ και Ντάνι Πεδρόσα, αναμένεται όμως αμφότεροι να συμμετάσχουν στη δεύτερη ημέρα δοκιμών.

Ανοιχτός διάπλατα λοιπόν ο δρόμος για τους ομολόγους τους στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, με τους Χόρχε Λορένθο και Βαλέντινο Ρόσι να πιέζουν την YZR-M1 και να κάνουν κατάληψη στη κορυφή των χρόνων με 93 χιλιοστά του δευτερολέπτου να τους χωρίζουν.

Advertisement
Advertisement

Αμφότεροι σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις με μοτοσυκλέτες προδιαγραφών 2013 αλλά έκαναν και μερικούς γύρους και με μοτοσυκλέτες που έφεραν τη νέα στάνταρ ECU (μονάδα ηλεκτρονικής διαχείρισης) που επιβάλλουν οι κανονισμοί του 2014. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Ρόσι, είχε στο πλευρό του για πρώτη φορά και τον νέο επικεφαλής μηχανικό του, Σιλβάνο Γκαλμπουσέρα.

Πρώτη Honda αυτή της δορυφορικής LCR με τον Στέφαν Μπραντλ, ο Καλ Κράτσλοου ήταν έκτος στη πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Ducati ενώ ο αντικαταστάτης του στη Yamaha Tech 3 και πρωταθλητής της κατηγορίας Moto 2, Πολ Εσπαργκαρό, σημείωσε τον δέκατο καλύτερο χρόνο.