Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Συγκλονιστική νίκη Πεντρόσα

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP: Συγκλονιστική νίκη Πεντρόσα

NEWSMOTO

MotoGP: Συγκλονιστική νίκη Πεντρόσα

NEWSMOTO

Επικό ήταν το φινάλε του αγώνα του Μπρνο, με πρωταγωνιστές τους δύο διεκδικητές του τίτλου. Τελικός νικητής, σε μία μάχη που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο, ήταν ο Ντάνι Πεντρόσα! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Χόρχε Λορένθο, με την εργοστασιακή Yamaha, είχε πετύχει τη πολ ποζίσιον, με τον αντίπαλο του από το στρατόπεδο της εργοστασιακής ομάδας της Honda, να σημειώνει τη 3η καλύτερη επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο Ισπανοί πήραν εξ αρχής κεφάλι, δείχνοντας αμφότεροι αποφασισμένοι να δουν πρώτοι τη καρό σημαία. Ο Πεντρόσα περίμενε μέχρι τα μισά του αγώνα για να επιτεθεί, πράγμα που έκανε με επιτυχία κλέβοντας τη πρωτοπορία. Προσωρινά όμως αφού ο Λορένθο δεν είχε πει τη τελευταία του λέξη.

Περίμενε μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα για να «δαγκώσει», ανακτώντας τη ηνία με μία εκπληκτική προσπέραση στο αργό κομμάτι της πίστας της Τσεχίας. Αλλά στις… καθυστερήσεις, στα τελευταία κυριολεκτικά μέτρα του αγώνα, ο Πεντρόσα έκανε μία αποφασιστική κίνηση, προσπερνώντας στο τελευταίο σικέιν!
[nggallery id=369]
Έτσι πήρε τη νίκη που είναι η τρίτη του για φέτος και έρχεται σε ένα καθοριστικό σημείο της σεζόν. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Βρετανός Καλ Κράτσλοου της Yamaha Tech 3, στο καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρα του!

Ακολούθησε ο ομόσταβλός του, Αντρέα Ντοβιτσιόζο και οι δορυφορικές Honda των Στέφαν Μπραντλ και Αλβάρο Μπαουτίστα. Μόλις έβδομος ο Βαλεντίνο Ρόσι με τη Ducati ενώ ο όγδοος Ράντι Ντε Πουνιέ, πρώτευσε με την Aprilia του ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες CRT.

Advertisement
Advertisement

Πολλά προβλήματα για τον Μπεν Σπις με την εργοστασιακή Yamaha, στον πρώτο γύρο με το συμπλέκτη της μοτοσυκλέτας του ενώ στη συνέχεια είχε πτώση με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Στη  βαθμολογία εξακολουθεί να προηγείται ο Λορένθο, με 245 βαθμούς αλλά ο Πεντρόσα είναι πλέον ακόμα πιο κοντά, στους 232. Ουσιαστικά εκτός μάχης τίτλου πια ο Κέισι Στόνερ, στους 186.

Επόμενος γύρος του MotoGP, στις 16 Σεπτεμβρίου στο Μιζάνο της Ιταλίας.