Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Στη πολ ποζίσιον ο Πεντρόσα

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Στη πολ ποζίσιον ο Πεντρόσα

NEWSMOTO

MotoGP: Στη πολ ποζίσιον ο Πεντρόσα

NEWSMOTO

Σε μονόλογο της Repsol Honda εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix του Λε Μαν, τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP. H διαδικασία έλαβε χώρα υπό μεταβαλλόμενες συνθήκες οδοστρώματος αφού προηγήθηκε βροχή, με την πίστα να στεγνώνει σταδιακά την ώρα της δράσης.

Advertisement
Advertisement

Ο Ντάνι Πεντρόσα σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.33.638, τρία δέκατα κάτω από τον χρόνο που πέτυχε ο ομόσταβλός του, Κέισι Στόνερ, που πριν μερικά 24ωρο σόκαρε τον κόσμο της μοτοσυκλέτας ανακοινώνοντας πως αποχωρεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν.

Από τους υπόλοιπους, ο μόνος που κινήθηκε κάτω από το 1.34 ήταν ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο της Monster Tech3 Yamaha, που κατετάγη μπροστά από τον Χόρχε Λορένθο (Yamaha Racing), Καλ Κράτσλοου (Monster Tech3 Yamaha), Μπεν Σπις (Yamaha Racing) και Βαλεντίνο Ρόσι (Ducati).

Χαρακτηριστικό είναι πως στη μάχη του γαλλικού σιρκουί, οι πρώτοι τρεις χρησιμοποίησαν διαφορετικό συνδυασμό ελαστικών της Bridgestone, πράγμα που καθιστά αρκετά ενδιαφέρων τον αγώνα από πλευράς στρατηγικής.

Advertisement
Advertisement

Πρώτος ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες CRT, ήταν ο δωδέκατος στη γενική κατάταξη Ράντι Ντε Πουνιέ της Power Electronics Aspar.