Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Πολ, ρεκόρ και τραυματισμοί

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP: Πολ, ρεκόρ και τραυματισμοί

NEWSMOTO

MotoGP: Πολ, ρεκόρ και τραυματισμοί

NEWSMOTO

Επεισοδιακές αποδείχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP στη πίστα της Ινδιανάπολης. Υπήρξε μεγάλη μάχη για τη πολ ποζίσιον που επετεύχθη με νέο ρεκόρ πίστας αλλά επισκιάστηκε από τραυματισμούς. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Τον ταχύτερο χρόνο, με 1.38.813, τον πέτυχε ο Ντάνι Πεντρόσα με την εργοστασιακή Honda. Αυτή ήταν η 3η φετινή πολ ποζίσιον του ΙσπανοΟ Χόρχε Λορένθο, με την εργοστασιακή Yamaha ήταν μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω του, με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να συμπληρώνει τη πρώτη σειρά της εκκίνησης, στη πρώτη του εμφάνιση με τη Yamaha Tech3.

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησαν σε χρόνους η εργοστασιακή Yamaha του Μπεν Σπις, ο Στέφαν Μπραντλ με την LCR Honda και ο Κέισι Στόνερ. Εδώ όμως αρχίζουν τα ερωτηματικά. Ο Αυστραλός είχε ένα σοβαρό ατύχημα, όταν στη στροφή 14 έχασε τον έλεγχο της Honda RC213V, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί πολύ άσχημα.

Η πτώση είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη συνδέσμου στο δεξί του πόδι, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στο σημερινό αγώνα, ενδέκατο της σεζόν, να είναι αμφίβολη. Πτώσεις είχαν τόσο ο Σπις όσο και ο έτερος τοπικός ήρωας Νίκι Χέιντεν που αφότου έχασε τον έλεγχο της Ducati του, έχασε και τις αισθήσεις του στη μέση της πίστας.

Οι κατατακτήριες διακόπηκαν προσωρινά και ο Αμερικανός μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας αλλά ευτυχώς, δεν είχε κάτι σοβαρό. Δεν θυμόταν όμως το ατύχημα, όπως δήλωσε ο Βαλεντίνο Ρόσι που τον επισκέφτηκε, έλεγε παράξενα πράγματα και γενικά κρίθηκε από τους γιατρούς πως δεν πρέπει να τρέξει στον αγώνα.

Advertisement
Advertisement