Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Πολ ποζίσιον για Πεντρόσα στο Μιζάνο

Ελλάδα 5:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Πολ ποζίσιον για Πεντρόσα στο Μιζάνο

NEWSMOTO

MotoGP: Πολ ποζίσιον για Πεντρόσα στο Μιζάνο

NEWSMOTO

Η μάχη τίτλου στο MotoGP καλά κρατεί, με τους διεκδικητές αυτού να μονομαχούν για μία ακόμα φορά για τη πολ ποζίσιον. Στο Μιζάνο, ήταν ο Ντάνι Πεντρόσα με την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Honda που πανηγύρισε. Μάλιστα ήταν μία… ιδιαίτερη περίοδος κατατακτήριων αφού λόγω του ελάχιστου χρόνου που είχαν στη πίστα στα ελεύθερα, οι αναβάτες ξόδεψαν ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας δοκιμάζοντας διάφορες λύσεις.

Advertisement
Advertisement

Έπρεπε να μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο για να πάρει φωτιά η μάχη της πολ, η οποία κορυφώθηκε στο φινάλε αλλάζοντας χέρια τρεις φορές! Αρχικά ήταν ο Καλ Κράτσλοου της Yamaha Tech 3 που σημείωσε την καλύτερη επίδοση και με διαφορά αλλά λογάριαζε χωρίς τους δύο συνήθεις υπόπτους.

Ο Χόρχε Λορένθο βρήκε ένα δέκατο και βρέθηκε κι αυτός με τη σειρά του στη Γη της Επαγγελίας αλλά μόνο προσωρινά. Παρότι αρχικά ο τελικός του γύρος δεν φαινόταν τόσο καλός, ο Πεντρόσα κατάφερε για μόλις 18 χιλιοστά του δευτερολέπτου να πάρει τη μπουκιά από το στόμα του συμπατριώτη του.

Αυτοί οι τρεις θα βρίσκονται λοιπόν στη πρώτη σειρά της εκκίνησης κι έχουν πίσω τους της LCR Honda του Στέφαν Μπραντλ, τη Gresini Honda του Αλβάρο Μπαουτίστα (η πρώτη πεντάδα ήταν εντός 0.4 δευτερολέπτων) και τον τοπικό ήρωα Βαλεντίνο Ρόσι σε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις. Μάλιστα, θα είναι ο τελευταίος αγώνας του επί ιταλικού εδάφους με μοτοσυκλέτα της ιταλικής εταιρείας αφού ως γνωστόν, του χρόνου επιστρέφει στη Yamaha.

Advertisement
Advertisement

Στη τρίτη σειρά θα βρίσκονται ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο για λογαριασμό της Tech 3 Yamama, ο Μπεν Σπις με την εργοστασιακή Yamaha και ο Τζόναθαν Ρία με την εργοστασιακή Honda. Τη δεκάδα συμπλήρωσε η Ducati του Αμερικανού Νίκι Χέιντεν.
[nggallery id=531]