Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Ο Lorenzo στη θέση του Pedrosa το 2019

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP: Ο Lorenzo στη θέση του Pedrosa το 2019

NEWSMOTO

MotoGP: Ο Lorenzo στη θέση του Pedrosa το 2019

NEWSMOTO

Ντόμινο εξελίξεων είχαμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP μετά τον αγώνα του Μουτζέλο. Στο επίκεντρο αυτών ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του αγώνα στο ιταλικό σιρκουί, Jorge Lorenzo, που παίρνει μεταγραφή στην εργοστασιακή ομάδα της Honda!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πρώτα ήρθε η διαρροή πως ο Dani Pedrosa δεν είχε μέλλον στην ιαπωνική εταιρεία. Πράγμα που επιβεβαιώθηκε μερικές ώρες μετά, δίνοντας τέλος σε μία σχέση 12 ετών! Ο Ισπανός εντάχθηκε στη Honda το 2006, με αυτή ήταν τρεις φορές στη δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας και κατέκτησε συνολικά 31 νίκες.

Όμως οι εποχές που πρωταγωνιστούσε ανήκαν στο παρελθόν, μάλιστα φέτος είναι μόλις 12ος στη βαθμολογία, με 29 πόντους στο ενεργητικό του – βίοι αντίθετοι με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, πρωτοπόρο της βαθμολογίας και teammate του, Marc Marquez.

Advertisement
Advertisement

Κι ενώ τα media αναζητούσαν διάδοχο, η έκπληξη ήρθε άμεσα αφού ήθελε τον Lorenzo να αντικαθιστά τον Pedrosa, αφού αυτό το σενάριο δεν ήταν από τα επικρατέστερα.

Ο Lorenzo υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Honda, για λογαριασμό της οποίας είχε οδηγήσει πριν από 13 χρόνια, στην κατηγορία των 250cc. Στο MotoGP πέρασε εννέα χρόνια στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha με την οποία κατέκτησε τους τίτλους του 2010, του 2012 και του 2015 ενώ μεταπήδησε πέρυσι στη Ducati, με την οποία δεν έχει γνωρίσει ανάλογες επιτυχίες.

lorenzo-mugello18-a640

Advertisement

Μάλιστα η νίκη του στο Μουτζέλο ήταν η παρθενική με την ιταλική ομάδα, στην οποία δείχνει να μη ταίριαξε ποτέ. Μένει να δούμε και μάλιστα το αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το πως θα συνυπάρξει στη Honda με τον Marquez.