Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Νίκη τίτλου για Λορένθο στο Μιζάνο

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Νίκη τίτλου για Λορένθο στο Μιζάνο

NEWSMOTO

MotoGP: Νίκη τίτλου για Λορένθο στο Μιζάνο

NEWSMOTO

Ενδεχομένως καθοριστικό για τη μάχη του τίτλου ήταν το MotoGP στη πίστα του Μιζάνο. Ο Χόρχε Λορένθο πανηγύρισε τη νίκη που τον έφερε 38 βαθμούς μπροστά από τον Ντάνι Πεντρόσα που είχε πτώση. Τα κακά μαντάτα για τον Ισπανό που βρισκόταν στην πολ ποζίσιον, άρχισαν από νωρίς. Κατά τη διαδικασία της εκκίνησης υπήρξε σύγχυση, η εκκίνηση ακυρώθηκε και ενόψει της δεύτερης, η κουβέρτα που ζέσταινε τα ελαστικά της Bridgestone κόλλησε στο δίσκο του τροχού του.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικοί της Honda δεν μπόρεσαν να “απελευθερώσουν” τον Ισπανό εγκαίρως, με αποτέλεσμα να εκκινήσει τελευταίος, κάνοντας ένα απρόσμενο δώρο στον Λορένθο. Από τη πλευρά του, ο αναβάτης της Yamaha το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, φτάνοντας σε μία νίκη-χρυσάφι!

Με αυτή, διεύρυνε σημαντικά το προβάδισμα του από τον μεγάλο του αντίπαλο στη διεκδίκηση του τίτλου, με πέντε αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Κι αυτό διότι ο Πεντρόσα έφυγε από την Ιταλία χωρίς βαθμολογική συγκομιδή.

Παρότι στο πρώτο γύρο κατάφερε να σκαρφαλώσει στην εντυπωσιακή δωδέκατη θέση αλλά στον δεύτερο, συγκρούστηκε με τον Έκτορ Μπαρμπέρα με αποτέλεσμα να πέσει και να τεθεί εκτός μάχης.

Advertisement
Advertisement

Οι Ιταλοί έκαναν πάρτι, καθώς εντός έδρας, στον τελευταίο του αγώνα στη πατρίδα του ως αναβάτης της Ducati, ο Βαλεντίνο Ρόσι επέστρεψε στο βάθρο! Ήταν μάλιστα η πρώτη του παρουσία εκεί, τρέχοντας με τη κόκκινη μοτοσυκλέτα σε στεγνό οδόστρωμα.

Μεγάλη μάχη έγινε για το τελευταίο σκαλί του βάθρου, ανάμεσα στον Αλβάρο Μπαουτίστα της Honda Gresini και τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο της Yamaha Tech 3, με τελικό νικητή τον πρώτο, αν και επικράτησε στο… φώτο φίνις! Για τον Μπαουτίστα ήταν το πρώτο βάθρο φέτος ενώ κοντά τους βρέθηκε και η εργοστασιακή Yamaha του Μπεν Σπις.

Αναλυτικά η δεκάδα:
1.  Λορένθο          Yamaha                     42m49.836s
2.  Ρόσι                  Ducati                             + 4.398s
3.  Μπαουτίστα   Gresini Honda               + 6.055s
4.  Ντοβιτσιόζο    Tech 3 Yamaha              + 6.058s
5.  Σπις                   Yamaha                           + 7.543s
6.  Μπραντλ           LCR Honda                    + 13.272s
7.  Χέιντεν              Ducati                             + 40.907s
8.  Ρία                     Honda                             + 43.162s
9.  Ντε Πουνιέ       Aspar Aprilia                + 1m09.627s
10.  Πίρο                 Gresini FTR-Honda     + 1m13.605s
[nggallery id=536]