Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Μεγάλη νίκη για Λορένθο

Ελλάδα 8:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP: Μεγάλη νίκη για Λορένθο

NEWSMOTO

MotoGP: Μεγάλη νίκη για Λορένθο

NEWSMOTO

Στο βροχερό Λε Μαν ήταν η σειρά του Χόρχε Λορένθο να πανηγυρίσει και με τη δεύτερη φετινή του νίκη να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας! Ο Ισπανός είχε σημειώσει μόλις την τέταρτη καλύτερη επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά η εκπληκτική του εκκίνηση, τον έφερε στην πρωτοπορία στο τέλος τους πρώτου γύρου.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, ακολουθώντας καταιγιστικό ρυθμό υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha έφτασε σε μία σημαντική και άνετη για τα δεδομένα του θεσμού νίκη, αφού στο πέσιμο της καρό σημαίας είχε προβάδισμα σχεδόν δέκα δευτερολέπτων!

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας υπό δύσκολες συνθήκες, ειδικά στην αρχή. Το βρεγμένο οδόστρωμα αποτέλεσε πρόκληση και με τον Κέισι να προσπαθεί να με πιάσει, έπρεπε να προσπαθήσω πολύ να διατηρήσω την αυτοσυγκέντρωσή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος από αυτή τη νίκη και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου αλλά και τους οπαδούς μου για την υποστήριξή τους», δήλωσε ο Λορένθο.

«Έκπληξη» η δεύτερη θέση του πάλαι ποτέ αυτοκράτορα του MotoGP, Βαλεντίνο Ρόσι (Ducati), που με επίθεση διαρκείας κατάφερε στο τέλος να περάσει την εργοστασιακή Honda του Κέισι Στόνερ που συμπλήρωσε το βάθο.

Advertisement
Advertisement

Στη 4η θέση έμεινε ο έτερος αναβάτης της ιαπωνικής ομάδας και κάτοχος της πολ ποζίσιον, Ντάντι Πεντρόσα και ακολούθησαν οι Στέφαν Μπράντλ (LCR Honda), Νίκι Χέιντεν (Ducati), Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Καλ Κράτσλοου (Tech3 Yamaha), Έκτορ Μπαρμπέρα (Pramac Racing) και Αλβάρο Μπαουτίστα (Honda Gresini).

Με το αποτέλεσμα του Μαν, ο Λορένθο πέρασε στην κορυφή με 90 βαθμούς, έναντι 82 του Στόνερ, 65 του Πεντρόσα, 45 του Κράτσλοου, 44 του Ντοβιτσιόζο και 42 του Ρόσι.