Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ Sprint: Απόλυτος κυρίαρχος ο Μαρτίν

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Κατάρ Sprint: Απόλυτος κυρίαρχος ο Μαρτίν

NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ Sprint: Απόλυτος κυρίαρχος ο Μαρτίν

NEWSMOTO

Ο Χόρχε Μαρτίν πήρε τη νίκη στον Αγώνα Sprint του Κατάρ και ξεκίνησε με το δεξί το φετινό πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από τους προβολείς της πίστας Lusail International Circuit πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Αγώνας Sprint του 2024 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Από την pole position, ο Χόρχε Μαρτίν ήταν το φαβορί για τη νίκη, κάτι που τελικά επιβεβαίωσε με μια επιβλητική και άκρως πειστική εμφάνιση.

Ο Ισπανός της Pramac Racing ξεκίνησε δυνατά και πήρε άμεσα την πρωτοπορία. Είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκειά του και με σταθερό ρυθμό κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη. Χωρίς κανένα λάθος και με απόλυτη συγκέντρωση ο Μαρτίν γράφει το όνομά του στο πρώτο βραβείο της χρονιάς.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο πολύ μαχητικός Μπραντ Μπίντερ. Ο αναβάτης της KTM έκανε εκπληκτική εκκίνηση και αμέσως πλασαρίστηκε πίσω από τον Μαρτίν διατηρώντας σχετικά εύκολα έναν γρήγορο ρυθμό. Στο τέλος ανταμείφθηκε με τη δεύτερη θέση ξεκινώντας και εκείνος δυνατά το πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο αναβάτης της βραδιάς, Αλέιξ Εσπαργκαρό. Ο Ισπανός της Aprilia στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν υπομονετικός και έμεινε στην 6η θέση παλεύοντας κυρίως με τον Μαρκ Μάρκεθ.

Η συνέχεια όμως ήταν πολύ καλύτερη ανεβάζοντας ρυθμό και τελικά σκαρφαλώνοντας μέχρι την 3η θέση του βάθρου. Πίσω από τον Εσπαργκαρό τερμάτισε ο πρωταθλητής Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati έχοντας προβλήματα με την πρόσφυση στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας.

Εξαιρετικό ήταν το ντεμπούτο του Μαρκ Μάρκεθ στην Ducati τερματίζοντας στην 5η θέση. Το πιο σημαντικό για τον Ισπανό ήταν ότι έμεινε πολύ κοντά στους αναβάτες του βάθρου αφού η διαφορά του από τον πρώτο ήταν μόλις 3,1 δευτερόλεπτα. Την εξάδα έκλεισε ο Ενέα Μπαστιανίνι, ενώ στη δεκάδα μπήκαν επίσης οι Άλεξ Μάρκεθ, Ακόστα, Βινιάλες και Μίλερ.

Advertisement

Πτώση σημείωσε ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο από την 5η θέση, ταχύτερη Yamaha ήταν εκείνη του Κουαρταραρό στη 12η θέση και ταχύτερη Honda ήταν εκείνη του Ζοάν Μιρ στην 15η θέση.

Αποτελέσματα Αγώνα Sprint