Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ QP: Άνοιξε λογαριασμό ο Μαρτίν με την πρώτη pole για το 2024

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Κατάρ QP: Άνοιξε λογαριασμό ο Μαρτίν με την πρώτη pole για το 2024

NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ QP: Άνοιξε λογαριασμό ο Μαρτίν με την πρώτη pole για το 2024

NEWSMOTO

Ο Χόρχε Μαρτίν κατάκτησε την πρώτη pole position της χρονιάς και ετοιμάζεται για ένα πολύ δυνατό Αγώνα Sprint.

Advertisement
Advertisement

Τρία είναι τα πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε από τις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές του 2024 στην πίστα Lusail International Circuit. Το πρώτο είναι ότι ο Χόρχε Μαρτίν πάλι είναι εκείνος που θα παλέψει για τον τίτλο του MotoGP, το δεύτερο είναι ότι η Ducati είναι για μια ακόμα χρονιά η καλύτερη μοτοσικλέτα στο grid και το τρίτο είναι ότι δεν υπήρχε καμία Honda ή Yamaha στην πρώτη 12άδα του Q2.

Το αστέρι του Χόρχε Μαρτίν συνεχίζει να λάμπει και το 2024 με τον Ισπανό της Pramac Racing να διαλύει το ρεκόρ πίστας κατακτώντας την πρώτη pole position της χρονιάς. Ο Μαρτίν δείχνει έτοιμος να παλέψει άμεσα για τη νίκη και δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν κερδίσει αργότερα σήμερα τον Αγώνα Sprint (18:00).

Οι αναβάτες της εργοστασιακής Ducati, Πέκο Μπανάια και Ένεα Μπαστιανίνι δεν κατάφεραν να πιάσουν το ρυθμό του Μαρτίν και έμειναν στην 5η και 3η θέση αντίστοιχα. Το πάρτι των αναβατών της Ducati στις κατατακτήριες χάλασε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ο οποίος έφερε την Aprilia του στη 2η θέση. Πολύ δυνατός εμφανίστηκε και ο Μπραντ Μπίντερ της KTM ο οποίος θα εκκινήσει τους αγώνες Σαββάτου και Κυριακής από την 4η θέση του grid.

Advertisement
Advertisement

Πολύ θετικό ήταν το ξεκίνημα του Μαρκ Μάρκεθ στην Gresini Ducati με τον Ισπανό να ολοκληρώνει τις κατατακτήριες την 6η θέση, αφήνοντας πίσω του τον πολύ φορμαρισμένο και πάντα γρήγορο στο Κατάρ, Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο. Εκπληκτικός ήταν και ο rookie Πέδρο Ακόστα που έφερε την GasGas Tech3 στην 8η θέση έχοντας στο πλευρό του στην 3η σειρά του grid τον Άλεξ Μάρκεθ και πίσω του τον Μάβερικ Βινιάλες.

Ταχύτερη Honda ταν εκείνη του Γιόχαν Ζάρκο στην 13η θέση και ταχύτερη Yamaha ήταν του Φάμπιο Κουαρταραρό μόλις στην 16η θέση. Μέτρια ημέρα είχε ο Μάρκο Μπεζέκι με την Ducati της Permatina Enduro VR46 καθώς έμεινε μόλις στην 15η θέση.

Ο πρώτος Αγώνας Sprint της χρονιάς ξεκινάει στις 18:00 το Σάββατο

Advertisement

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων