Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ: Έκλεισε στόματα ο πρωταθλητής Μπανάια

Ελλάδα 21:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Κατάρ: Έκλεισε στόματα ο πρωταθλητής Μπανάια

NEWSMOTO

MotoGP Κατάρ: Έκλεισε στόματα ο πρωταθλητής Μπανάια

NEWSMOTO

Ο Πέκο Μπανάια πήρε την πρώτη νίκη της χρονιάς και θύμισε στους αντιπάλους του ποιος είναι ο πρωταθλητής.

Advertisement
Advertisement

Ο Πέκο Μπανάια υπενθύμισε σε όλους το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου ότι είναι δίκαια ο πρωταθλητής των δύο τελευταίων ετών στο MotoGP. Ο Ιταλός της Ducati στον πρώτο αγώνα της χρονιάς έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να κερδίσει με επιβλητικό τρόπο, οδηγώντας με μυαλό και έχοντας την καλύτερη στρατηγική από όλους.

Ο Μπανάια έκανε έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο και πολύ γρήγορα από την 5η θέση βρέθηκε στην πρώτη θέση. Αμέσως πίεσε όσο έπρεπε για να φτιάξει μια μικρή διαφορά, αλλά παράλληλα είχε τον έλεγχο της φθοράς των ελαστικών. Στο τέλος κατάφερε να αντέξει στην πίεση των αντιπάλων του και τελικά έφτασε στη νίκη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο εξαιρετικός Μπραντ Μπίντερ με την KTM. Ο Νοτιοαφρικανός μπήκε ανάμεσα στις Ducati και προσπάθησε να τους χαλάσει το πάρτι, ωστόσο βρήκε μπροστά του έναν ανίκητο Μπανάια. Η δεύτερη θέση του ωστόσο είναι τεράστια επιτυχία και δείχνει ότι μπορεί στη μέρα του να κερδίσει όποιον βρεθεί στο διάβα του.

Advertisement
Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Racing Ducati. Ο νικητής του Αγώνα Sprint έκανε μυαλωμένο αγώνα και δεν παρασύρθηκε από το ρυθμό του Μπανάια, κάνοντας το δικό του αγώνα, ωστόσο δεν είχε κάποια απάντηση τόσο για τον Ιταλό όσο και για τον Μπίντερ. Στην 4η θέση βρέθηκε ο εξαιρετικός Μαρκ Μάρκεθ στο ντεμπούτο του με την Ducati, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Ένεα Μπαστιανίνι και Άλεξ Μάρκεθ.

Στη δεκάδα επίσης βρέθηκαν οι Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Πέδρο Ακόστα και Μάβερικ Βινιάλες. Εντυπωσιακός στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν ο rookie Ακόστα με την GasGas Tech3, ο οποίος απείλησε ακόμα και τον Μαρτίν για την 3η θέση, αλλά τα ελαστικά του δεν άντεξαν και υποχώρησε τελικά στην 9η θέση.

Ταχύτερη Yamaha ήταν εκείνη του Φάμπιο Κουαρταραρό στην 11η θέση, ενώ ταχύτερη Honda ήταν εκείνη του Γιόχαν Ζάρκο στην 12η θέση. Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες (22-24 Μαρτίου) στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας.

Advertisement

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

Advertisement