Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ιταλίας: 93η νίκη για το νούμερο #93

Ελλάδα 23:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(67) "MotoGP Ιταλίας: 93η νίκη για το νούμερο #93"
    

MotoGP Ιταλίας: 93η νίκη για το νούμερο #93

NEWSMOTO

Ο Μαρκ Μάρκεθ χάλασε το πάρτι των Ιταλών κυριαρχώντας την Κυριακή στο Μουτζέλο.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Αν το MotoGP της Ιταλίας διαρκούσε 9 γύρους θα έβαζε υποψηφιότητα γα τον αγώνα της χρονιάς. Οι τρομερές μάχες που έδωσαν οι Μαρκ Μάρκεθ, Άλεξ Μάρκεθ και Πέκο Μπανάια έκαναν τους φίλους του MotoGP να παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα, χαρίζοντας ένα σπάνιο θέαμα.

Παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοί του φάνηκαν αποφασισμένοι να τον σταματήσουν στο Μουτζέλο, ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν πραγματικά ανίκητος. Ο Ισπανός της Ducati, μόλις «κάθισε η σκόνη» από τα απανωτά προσπεράσματα ξεκίνησε με στρατηγική να περνάει μεθοδικά τον έναν μετά τον άλλο. Στον 9ο γύρο κατάφερε να περάσει στην κορυφή και από και πέρα δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Advertisement
Advertisement
Οι εργοστασιακές Lenovo Ducati σε ειδικό χρωματισμό με θέμα την περίοδο της Αναγέννησης

Έφτασε σε μια σημαντική νίκη – την 93η της καριέρας του – που κερδήθηκε από τον αλάνθαστο τρόπο οδήγησής του και τον αδιανόητο ρυθμό που κράτησε σε όλο τον αγώνα. Πλέον, ο Μαρκ αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία στους 40 βαθμούς από τον αδερφό του Άλεξ Μάρκεθ.

Μαρκ Μάρκεθ – Lenovo Ducati

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο για μια ακόμα φορά πολύ γρήγορος Άλεξ Μάρκεθ με την Gresini Ducati. Ο Ισπανός πάλεψε για την πρώτη θέση, αλλά δεν μπόρεσε να απαντήσει στον αδερφό του. Το κέρδος ωστόσο ήταν ότι κράτησε μια ακόμα φορά πίσω του τον Πέκο Μπανάια.

Άλεξ Μάρκεθ – Gresini Ducati

Ο Μπανάια από τη μεριά του τα έδωσε όλα, πάλεψε σαν λιοντάρι μέσα στην πατρίδα του αλλά ακόμα και αυτό δεν ήταν αρκετό. Το τελικό χτύπημα το έδωσε ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο ο οποίος τον πέρασε στον προτελευταίο γύρο στέλνοντάς τον στην 4η θέση, ρίχνοντάς τον στο καναβάτσο.

Advertisement

Από την άλλη όμως, ο αναβάτης της VR46 Ducati ήταν εκπληκτικός και παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησε το μαλακό πίσω ελαστικό κατάφερε να σκαρφαλώσει στο βάθρο προς ικανοποίηση του Βαλεντίνο Ρόσι και των συμπατριωτών του.

Advertisement
Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο – VR46 Pertamina Enduro Ducati

Στην εξάδα τερμάτισαν οι Μάρκο Μπεζέκι με Aprilia και Φράνκι Μορμπιντέλι ο οποίος δέχτηκε Ποινή Μεγάλου Γύρου μετά από επαφή με τον Μάβερικ Βινιάλες. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φερνάντεζ, Ακόστα, Μπίντερ και Ογκούρα στην επιστροφή του στο MotoGP μετά τον τραυματισμό του. Ταχύτερη Honda εκείνη του Ζοάν Μιρ στην 11η θέση και ταχύτερη Yamaha του Μιγκέλ Ολιβέιρα στην 13η θέση.

Πρώτη σημείωσε ο Γιόχαν Ζάρκο, ο Ένεα Μπαστιανίνι και ο Μάβερικ Βινιάλες, ενώ εγκατέλειψε τον αγώνα ο Τζακ Μίλερ. Επόμενος αγώνας την επόμενη εβδομάδα 27-29 Ιουνίου στην Ολλανδία και την πίστα του Άσσεν.

Advertisement

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις