Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP ΗΠΑ: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP ΗΠΑ: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP ΗΠΑ: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP πραγματοποιείται στην πίστα COTA στο Τέξας.

Advertisement
Advertisement

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει δυναμικά το τριήμερο 14-16 Απριλίου αυτήν τη φορά στην Αμερική. Στην περίφημη πίστα Circuit of the Americas (COTA) στο Austin του Τέξας πραγματοποιείται ο 3ος γύρος του θεσμού και υπόσχεται για μια ακόμα φορά άφθονο θέαμα και ανατροπές που μόνο του MotoGP μπορεί να προσφέρει.

Οι αγώνες στην Πορτογαλία και την Αργεντινή απέδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η νέα μορφή του αγωνιστικού τριημέρου είναι πολύ επιτυχημένη και έχει αναγεννήσει το ενδιαφέρον όλων. Παράλληλα όμως έχει δημιουργήσει και γκρίνια στους αναβάτες οι οποίοι ζητούν χαλάρωση των εξωαγωνιστικών υποχρεώσεών τους (συνεντεύξεις, PR events, κλπ) προκειμένου να μπορούν να επικεντρωθούν περισσότερο στη δουλειά τους εντός πίστας.

Advertisement
Advertisement

Τα σημαντικότερα νέα πηγαίνοντας προς το Τέξας έχουν να κάνουν με τις απουσίες και τις επιστροφές των τραυματιών στη δράση. Ο Marc Marquez δυστυχώς δεν είναι έτοιμος να γυρίσει στη σέλα της Repsol Honda του καθώς συνεχίζει την αποθεραπεία του στο χέρι από το Portimao. Ο Ισπανός θα απουσιάσει από την αγαπημένη του πίστα στην οποία έχει τις περισσότερες νίκες από όλους και πλέον βάζει στόχο την επιστροφή στη Jerez. Η Repsol Honda αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Marquez με τον δοκιμαστή της ομάδας Stefan Bradl, ο οποίος θα βρεθεί στο πλευρό του Joan Mir.

Advertisement

Επόμενος τραυματίας που δεν επιστρέφει είναι ο Enea Bastianini της εργοστασιακής Ducati. Ο Ιταλός δοκίμασε τον τραυματισμένο του ώμο σε ιδιωτικές δοκιμές στο Misano και διαπίστωσε ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να οδηγήσει την GP23. Αυτό σημαίνει ότι ο νικητής του 2022 στην COTA θα απουσιάσει και τη θέση του θα πάρει ο Michele Pirro. Ο μοναδικός αναβάτης που θα ταξιδέψει στην Αμερική από τους τραυματίες είναι ο Miguel Oliveira της RNF Aprilia, ο οποίος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν πάρει το πράσινο φως θα οδηγήσει την RS-GP.

Εκείνος που δεν θα καταφέρει να γυρίσει στη δράση σίγουρα είναι ο Pol Espargaro ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του. Στη θέση του, η ομάδα της GasGas επιστράτευσε τον Jonas Folger, δοκιμαστή της KTM και πρώην αγωνιζόμενο στο MotoGP.

Advertisement

Προβλέψεις για το GP της Αμερικής

Στην Αργεντινή γίναμε μάρτυρες μιας επικής εμφάνισης από τον Marco Bezzecchi ο οποίος κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ιταλός της Mooney VR46 από τον αγώνα Sprint του Σαββάτου είχε δείξει την ταχύτητά του και την Κυριακή στο βρεγμένο έδειξε ότι έχει και την ωριμότητα να διαχειριστεί έναν τόσο δύσκολο αγώνα.

Στο Τέξας τα πράγματα σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα για τον Ιταλό, αλλά με τέτοια ψυχολογία δεν πρέπει να τον ξεγράψουμε ακόμα και για τη νίκη. Πέρυσι, η νίκη στην COTA πήγε στον Enea Bastianini, ωστόσο ο αναβάτης της Ducati δεν μπορέσει να αγωνιστεί φέτος. Αντίθετα, ο πρωταθλητής teammate του Pecco Bagnaia θέλει γρήγορα να ξεπεράσει το αρνητικό αποτέλεσμα στην Αργεντινή και θα είναι μέσα στη μάχη της νίκης.

Advertisement

Για τη νίκη στην Αμερική δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αναβάτες της Aprilia και κυρίως τον Maverick Vinales, ενώ πάντα επικίνδυνοι είναι οι αναβάτες της Pramac Racing, Jorge Martin και Johann Zarco με τον Ισπανό πέρυσι να σπάει το ρεκόρ πίστας στις κατατακτήριες. Το βάθρο από την άλλη είναι υπόθεση πολλών καθώς και οι αναβάτες της KTM, Brad Binder και Jack Miller εμφανίζονται δυνατοί και οι αναβάτες της Yamaha θέλουν το κάτι παραπάνω, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πολύ ανεβασμένο Alex Marquez με την Gresini Ducati.

Πρόγραμμα GP Αμερικής

Παρασκευή 14 Απριλίου

18:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
23:00 – Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 15 Απριλίου

18:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 3
18:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
19:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
23:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 16 Απριλίου

19:00 – Αγώνας Moto3
20:15 – Αγώνας Moto2
22:00 – Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι σειρήνες του MotoGP ηχούν για τον Razgatlioglu
MotoGP Αργεντινής: Μάγος Bezzecchi κέρδισε χορεύοντας στη βροχή
Το OnlyFans εισβάλει στο MotoGP