Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Έσπασε την κλείδα του ο Pedrosa

Ελλάδα 0:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Έσπασε την κλείδα του ο Pedrosa

NEWSMOTO

MotoGP: Έσπασε την κλείδα του ο Pedrosa

NEWSMOTO

Πολύ σοβαρό είναι το ενδεχόμενο το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP του 2016 να ολοκληρώθηκε ήδη για τον άτυχο Dani Pedrosa, που τραυματίστηκε στο πλαίσιο των ελεύθερων δοκιμών του αγώνα του Μοτέγκι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου του ιαπωνικού MotoGP, που αποτελεί και τον δέκατο-πέμπτο αγώνα της φετινής σεζόν. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda, έχασε τον έλεγχο της RC213V στη στροφή 11, με αποτέλεσμα να έχει μία πολύ άσχημη πτώση.

Ο Ισπανός στάθηκε αμέσως στα πόδια του αλλά μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Εκεί διαγνώστηκε με σπασμένη δεξιά κλείδα, τραυματισμό που είχε υποστεί και πριν από πέντε χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Τότε είχε χάσει τους τρεις αγώνες που ακολούθησαν, τώρα απομένουν τρεις για την ολοκλήρωση της σεζόν. Μιας και έχει ήδη επιστρέψει στην Ισπανία ώστε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα απουσιάσει και από τα MotoGP Αυστραλίας στο Φίλιπ Άιλαντ (23 Οκτωβρίου) και Μαλαισίας στη Σεπάνγκ (30 Οκτωβρίου).

pedrosa-jerez16-a640

Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν, διεξάγεται στις 13 Νοεμβρίου στην πατρίδα του Pedrosa και συγκεκριμένα στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο της Βαλένθια. Το αν θα λάβει μέρος εκεί ή όχι, δεν μπορεί να ειπωθεί ακόμα.

Advertisement

Όσο για τη μάχη αυτού του Σαββατοκύριακου, στην Ιαπωνία, τη θέση του Ισπανού θα πάρει ο τοπικός ήρωας, Hiroshi Aoyama. Ένας έμπειρος αναβάτης, που στα 34 του επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία των δύο τροχών, μετά από απουσία μίας σεζόν. Πρέπει να σημειωθεί, πως ο Ιάπωνας είχε αντικαταστήσει τον Pedrosa και πέρυσι για τρεις αγώνες, μετά από επέμβαση που είχε κάνει στο χέρι.