Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Εντός έδρας θρίαμβος Λορένθο

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Εντός έδρας θρίαμβος Λορένθο

NEWSMOTO

MotoGP: Εντός έδρας θρίαμβος Λορένθο

NEWSMOTO

Ο Χόρχε Λορένθο ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα του MotoGP που έλαβε χώρα στην πίστα της Βαρκελώνης. Ένας αγώνας όπου παρότι την πολ ποζίσιον είχε ο Κέισι Στόνερ με την εργοστασιακή Honda, εξελίχθηκε σε Ισπανική μονομαχία ανάμεσα στον τελικό νικητή και τον τιμ μέιτ του Αυστραλού, τον Ντάνι Πεντρόσα. Ο τελευταίος ήταν εκείνος που με εκπληκτική εκκίνηση, από τη δεύτερη μόλις σειρά, κατάφερε να βρεθεί στα ηνία του αγώνα στον πρώτο γύρο. Ακολούθησε μεγάλη μάχη με τον Λορένθο, με τους δυο τους να αλλάζουν θέση μερικές φορές. Η τελευταία αλλαγή ήρθε έξι γύρους πριν το τέλος, με τον Λορένθο να παίρνει το πάνω χέρι και τελικά να βλέπει τη καρό σημαία του τερματισμού με προβάδισμα πέντε δευτερολέπτων.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο του βάθρο με τη Tech3 Yamaha πανηγύρισε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, που κατάφερε με νύχια και με δόντια να κρατήσει πίσω του τον Στόνερ. Πέμπτη θέση για τον Καλ Κράσλοου (με την άλλη Tech3 Yamaha), έκτος ήταν ο Αλβάρο Μπαουτίστα (Honda Gresini) κι ακολούθησαν ο Βαλεντίνο Ρόσι (Ducati), ο Στέφαν Μπραντλ (LCR Honda), ο Νίκι Χέιντεν (Ducati) και ο Μπεν Σπις (Yamaha).

Με την 3η του νίκη σε πέντε αγώνες, ο Λορένθο εδραιώθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας προβάδισμα 20 πόντων από τον Στόνερ και 30 από τον Πεντρόσα.