Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Δεν έγινε ο αγώνας του Σίλβερστοουν!

Ελλάδα 13:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Δεν έγινε ο αγώνας του Σίλβερστοουν!

NEWSMOTO

MotoGP: Δεν έγινε ο αγώνας του Σίλβερστοουν!

NEWSMOTO

Βροχή-MotoGP, σημειώσατε 1! Η κακοκαιρία στη Μεγάλη Βρετανία οδήγηση στη ματαίωση του δωδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένος να λάβει χώρα στην ιστορική πίστα του Σίλβερστοουν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όλα ξεκίνησαν μετά το χαοτικό FP4 του Σαββάτου, όπου οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα πολλά ατυχήματα – μεταξύ αυτόν κι εκείνο που έστειλε τον Tito Rabat στο χειρουργείο.

Με τις καιρικές προβλέψεις για την ημέρα του αγώνα να είναι δυσοίωνες, αποφασίστηκε η εκκίνηση να δοθεί 90 λεπτά νωρίτερα με την ελπίδα ν προλάβουν τη βροχή στην πίστα του Νορθάμπτονσάιρ. Πράγμα που δεν συνέβη.

Ακολούθησε σειρά συσκέψεων μεταξύ της Dorna, της IRTA και εκπροσώπων των ομάδων και των οδηγών, που πρότειναν τη διεξαγωγή του αγώνα Δευτέρα. Αυτό όμως ήταν αδύνατο καθώς δεν θα υπήρχαν αρκετοί κριτές στην πίστα.

Advertisement

Έτσι ξεκίνησε η ανά διαστήματα αξιολόγηση της κατάστασης, που όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Οι συνθήκες δεν βελτιώθηκαν και έτσι οι αγώνες του MotoGP αλλά και των κατηγοριών Moto2 και Moto3 ματαιώθηκαν.